Pärnumaalasi suri rohkem, kui sündis

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvastiku toimingute talituse juhataja Liis Rausk.
Rahvastiku toimingute talituse juhataja Liis Rausk. Foto: Urmas Luik

Vastlakuu iive oli Pärnumaal negatiivne: maakonnas registreeriti veebruaris 60 uut ilmakodanikku, surmajuhtumeid pandi kirja 124.

Küünlakuu sünnikannetest 30 koostati maavalitsuses ja teist niisama palju omavalitsustes. Vastsündinutest 31 olid poisid ja 29 tüdrukud.

Pärnu maavalitsuse rahvastikutoimingute talituse juhataja Liis Rauski teatel oli maapiirkonna omavalitsustest kõige titerikkam Sindi, kus nimeline sünnidokument koostati viiele lapsele. Ühe võrra vähem sündis lapsi Halinga ja Paikuse vallas.

Möödunud kuusse jäi mitu tähendusrikast kuupäeva. Veebruaris maakonnas registreeritud sündidest märgiti kahele vastsele ilmakodanikule sünniajaks 14. veebruar. “Kas nendest valentinipäeval sündinud tüdrukust-poisist tulevikus suured sõbrad saavad, eks seda näita aeg,” märkis Rausk.

Pärnu haiglas sündis möödunud kuul 62 last, neist 29 olid tüdrukud ja 33 poisid. Haigla kommunikatsioonijuht Eda Amur sõnas, et iseseisvuspäeval, 24. veebruaril nägi ilmavalgust üks pisipiiga, 29. veebruaril aga koguni neli poisslast.

Paraku oli Pärnumaal tänavune veebruar kuu, kus kaalukauss kaldus tugevalt kurbade sündmuste poolele. Surmajuhtumeid pandi kirja 124: suri 68 meest ja 56 naist.

“Kui vaadata sündide-surmade arvulist suhet, siis nii kurvad näitajad olid meil viimati 2005. aasta jaanuaris, kui sünniakte koostati 61 ja surmaakte 131,” tõdes Rausk.

Abielutõend ulatati möödunud kuul kümnele paarile. Üks veebruaris abielu sõlminud paaridest valis selle tähtsa sündmuse toimumisajaks 29. veebruari.

Abielulahutuse kandeid koostati viis. Viimati oli lahutuste arv niisama väike 2004. aasta detsembris.

Positiivseid nimemuutmise otsuseid väljastati neli.

2011. aasta veebruaris oli Pärnu maakonnas sünde 56 ja surmakandeid 96, abielusid sõlmiti kümme ning lahutati üheksa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles