Kevad tuleb täikaderohke

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sel kevadel toimub Pärnus mitu suurpuhastuslaata.
Sel kevadel toimub Pärnus mitu suurpuhastuslaata. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Kevadist suurpuhastust tehes tasub teisele ringile saatmiseks kõrvale panna korralikud asjad, mida oma perele enam tarvis ei lähe. Kasutatud kraami suurmüüke on kevadel Pärnus oodata õige mitu.

Otsa teeb lahti 31. märtsil Maarja-Magdaleena gildis (Uus 5) toimuv täika, kuhu oodatakse kauplema riiete, ehte, aksessuaaride, lasteasjade ja kodukaubaga.

Korraldaja Kadri Kaalepi sõnutsi sai täika korraldamise mõte alguse sõbrannadega korraldatud väikestest rõivaste vahetamistest, et garderoobi põnevamaks muuta.

“Olen ise usin taaskasutaja nii keskkonnasõbralike põhimõtete pärast kui soovides isiklikku stiili vürtsitada millegi hetke massimoest erinevaga,” rääkis Kaalep idee sünnist. “Kui kõik hästi läheb, võiks tulevikuski täikasid korraldada, näiteks taluturuga kahasse.”

Kauplemine on väikese tasu eest, eelregistreerimiseks tuleb kirjutada mormelar@gmail.com.

19. mail on gildi kõrval Steineri aias vanade raamatute laat. Nädal enne üritust, 14.–18. maini saab Pärnu keskraamatukokku või Maarja-Magdaleena gildi ära tuua seisma jäänud ja kasutuks muutunud terved ja puhtad raamatud. Raamatukogu töötajate abiga teemade kaupa sorteeritud teosed jõuavad tasuta võtmiseks laadapäeval Steineri aeda.

Raamatukogu töötajad jagavad samas õpetussõnu raamatute parandamise kohta, saab kohvi, teed ja pirukaid nautida ning laval musitseerivad Muusikakambri noored.

Raamatulaadal toimub Pärnumaa 13 luuletaja ühise underground-kogumiku “Sõnaga näkku” esitlus. Luuleklubi peaesineja on Contra.

Rohkem infot ilmub peagi gildi kodulehele.

OÜ Vaas & Vaas ja MTÜ Tantsukingad Löövad Pilli korraldavad 2. juunil suurpuhastusturu Ammende villa aias. Pärnu suurim taaskasutusmüük toimub juba neljandat korda. Suurim muutus on turu kolimine Pärnu kolledži õuelt Ammende avarasse aeda, see omakorda toob kaasa sisulised muutused.

“Selleaastane turg paneb senisest suuremat rõhku kauba eksponeerimisele ja kauplejate välimusele,” kommenteeris üks korraldajatest Kati Vaas. “Uus asukoht muudab ürituse stiili: turg peaks välja nägema nagu kevadine kaunis piknik. Ootame kauplejatelt miljöösse sobivat väljapanekut ja kuurordihõngulist riietust.”

Suurpuhastusturg kannab seekord alapealkirja “Kodu ja toit”, seega võiks kaubelda kodukraamiga mööblist raamatuteni, lauanõudest hoidiste ja küpsetisteni.

Eraldi ala antakse lastekaubale. Rõivaste osa üritatakse seekord mitmekesisuse eesmärgil vähendada, riiete ja muu olmekraamiga võib kaubelda siis, kui see on hoolega valitud ja stiilselt eksponeeritud. Rohkem infot leiab Vaas & Vaasi kodulehelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles