Pärnus tulevad vibulaskjate Euroopa meistrivõistlused

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Järgmisest kolmapäevast laupäevani on Pärnu spordihallis nelja klassi vibuvõistlused, mille võitjad kuulutatakse Euroopa meistriteks.

Võisteldakse Euroopa maastikuvibuliidu egiidi all, medaleid jagatakse sportvibu, plokkvibu, vaistuvibu (sihikuta sportvibu) ja pikkvibu kategooriates. Distants on 20 jardi, iga võistleja laseb päevas kaks korda 30 noolt, olümpiaringe ei ole, lõpuks lüüakse kõigil kogutud silmad kokku.

Selgituseks – on veel teinegi rahvusvaheline vibuliit, olümpiaväljundiga FITA, ja neil on küll vibuklassid samad, aga lastakse 18 meetrilt ning kvalifikatsioonile 2 x 30 noolt järgnevad olümpia- ehk play-off-ringid.

Pärnu järgmise nädala võistluseks on registreerunud 203 vibulaskurit Eestist, Lätist, Leedust, Soomest, Austriast, Saksamaalt, Inglismaalt, Ungarist, Portugalist, Hispaaniast, Šveitsist, Prantsusmaalt ja Šotimaalt.

Eesti tuntumad olümpialaskurid Pärnu EM-võistlusel ei osale, küll on platsis maastikuvibulaskureid eesotsas pikkvibu Euroopa meistri Katrin Virulaga. Pärnu Meelis paneb välja neli pikkvibumeest ja kolm sportvibu sikutavat noort eesotsas 1972. aasta Müncheni olümplase Mati Vaikjärve pojapoja Markus Vaikjärvega.

Eesti vibulaskurite sisehooajal on selgitatud juba nii noorte kui täiskasvanute meistrid. Noored lasksid Tartumaal Lähtel, Pärnu Meelis sai kolm hõbedat ja pronksi.

Naisjuunioridest sai pärnulanna Reena Pärnat (Järvakandi Ilves) hõbeda, Taisi Telve (Meelis) sportvibu klassis pronksi, Markus Vaikjärv oli teine poistest ja Kristel Peet tüdrukutest, tidettidest olid Markus Visnapuu ja Aleksander Vunk poiste klassis teine ja kolmas, Kendra Lelov aga tüdrukute pronks.

“Eesti noorte karikavõistlused aasta lõpul olid edukamad, siis saime ka kuldasid,” hindas Pärnu Meelise treener Leili Kukk.

Eesti täiskasvanute meistrivõistlustel Pärnus võitis naistest Järvakandile kulla Pärnat, meestest üllatas viienda kohaga kaheksa aastat tagasi 18aastasena Eesti meistriks tulnud, aga siis taandunud Eimar Kukk.

“Täiskasvanud on ära, kes Soomes ja Rootsis tööl, kes Tallinnas või Tartus õppimas,” põhjendas Meelise treener Leili Kukk pärnakate vähest osavõttu.

“Teine põhjus on ala kallidus. Varustusest ma ei räägigi, aga rahakotile hakkavad ka võistlussõidud ja nüüd tahab Eesti vibuliit veel iga võistluse igalt osalejalt osavõtutasu kõrval litsentsimaksu võtta,” lisas treener.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles