Pärnu linna vapimärk jõudis sangari rinda

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erukapten Harald Nugiseks võttis täna oma kodus vastu Pärnu linna vapimärgi.
Erukapten Harald Nugiseks võttis täna oma kodus vastu Pärnu linna vapimärgi. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu linnavolikogu esimees kinnitas täna erukapten Harald Nugiseksi rinda Pärnu linna kõrge tunnustuse, vapimärgi.

Sõjasangari kodus said tähtsündmusest osa linnavolikogu aseesimees Jüri Kask ja Soome eruohvitserid Heikki Hiltula ja Jouko Lahdenpera. Kaunid õied ulatas linnavolikogu nõunik Triin Tõnts autasustatu abikaasa Lainele.

“Meie riigi iseolemise loo peatükkidesse olete andnud oma panuse, tänan teid noortele eeskujuks olemise eest,” ütles volikogu esimees numbrit 75 kandvat vapimärki sirgeselgse auväärse mehe vestiesisele kinnitades.

Külaskäigu eel oli Mäe käinud raamatupoes ja palus juhust kasutades autogrammi Harald Nugiseksi elulooraamatusse. Ajaloolise isiku autogrammi võtsid kaasatoodud raamatutesse ka Soome sõjaväe esindajad.

Harald Nugiseks pälvis Pärnu linna vapimärgi elutöö eest Eesti sõjameeste mälestuste hoidmisel ja noorte kaitsetahte arendamisel. Paraku ei saanud ta tulla autasu vastu võtma vabariigi aastapäeva eel kontserdimajas toimunud Pärnu linna- ja maakonnajuhtide vastuvõtule ning tunnustus koos kingitsuega, Pärnu linna mastilipuga, jõudis temani täna.

Pärnu maakonna vapimärgi kavaleriks sai Harald Nugiseks 1994. aastal kui vapruse eest kodumaa vabaduse eest Rüütliristi pälvinu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles