Vanalinna kool ja Kunstide maja lõpetasid koos kooliveerandi

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Vanalinna põhikooli algklasside õpilaste loomepäev Kunstide majas.
Pärnu Vanalinna põhikooli algklasside õpilaste loomepäev Kunstide majas. Foto: Erakogu

Lõppeva veerandi kahel viimasel päeval võtsid kõik Pärnu Vanalinna põhikooli algklasside õpilased osa loomepäevast Pärnu Kunstide majas.
 

Kahe kooli juhtkondadevahelise koostöö tulemusena  sündis põnev ja mitmekesine tunniplaan. Lastele pakuti välja väga suures valikus põnevaid loovtegevusi. Võis tegelda kunstiklassides, teatristuudiotes, tantsida vaba- ja peotantsu  ning laulda nii poiste- kui ka tütarlastekooris.

Tegevused kõikides klassides olid väga köitvad ja pakkusid loomisrõõmu. Kui lapsed ja juhendaja parasjagu kella ei vaadanud, ei märgatudki tundi lõpetada.

Osale lastest oli kõige põnevam teha etüüde ja mängida vaikivaid rolle teatristuudiotes. Teistele meeldis laulda  koorides, eriti uhke oli seista muidugi poistekoori ridades.

Loomulikult olid paljude lemmiktundideks tantsutunnid – koolis ju nii vabalt ja lustakalt alati tantsida ei saa. Kunstikambritest väljuti samuti säravate silmadega, imeilus kunstitöö näpus. Igaühele leidus midagi eriti südamelähedast ja iga laps proovis teha midagi esimest korda. See oligi kõige toredam.

Lastes tekkis huvi uute kunstivaldkondade vastu ja see toob nad kindlasti Kunstide majja tagasi. Kui mitte sellel kevadel, siis uuel koolisügisel.

Reedese päeva lõpetas väike kontsert kandlemängijate ja balletistuudio emotsionaalse etendusega.

Järgmised ühised loomepäevad tulevad uue kooliaasta algul.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles