Ettevõtlikud õpilased tegutsevad ühes naabriga

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sindi gümnaasium.
Sindi gümnaasium. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Alanud märtsivaheajal toimub Sindi gümnaasiumi vedamisel õpilaste ettevõtluslaager “Naabriga koos”, mis toob kahel päeval kokku nelja kooli noored.

Ettevõtluslaagris osalevad Sindi gümnaasiumi, Paikuse, Pärnjõe ja Rääma põhikooli õpilased, korraldajad teevad koostööd Pärnumaa majandusõpetajate ainesektsiooni ja Tartu ülikooli Pärnu kolledžiga.

Projektijuht ja majandusõpetaja Mari Suurväli märkis, et ettevõtluslaagri siht on õpilaste algatusvõime ja ettevõtlikkuse arendamine vabas õhkkonnas tegevuse kaudu, samal ajal otsitakse ühistegevuse mooduseid koostöös naabritega.

“Noored püüavad leida jõukohastele probleemidele loomingulisi lahendusi, kogedes seejuures koostegutsemise vajalikkust, kasulikkust ja rõõmu,” selgitas Suurväli.

Ettevõtluslaagri esimesel päeval, kesknädalal, tegutsetakse Sindi gümnaasiumis. Seal räägivad rahast ja säästmisest Swedbanki koolitajad, õpetajad Maia Agar ja Sigrid Jamnes juhendavad töötoast osavõtjaid ideest teostuseni.

Teisel päeval ollakse kolledžis, kus Kati Vaas Maarja-Magdaleena gildist korraldab reklaami töötoa ja osalejatele ütlevad tunnustussõnu õppeasutuse direktor Henn Vallimäe ja maakonna haridusjuht Hede Martšenkov.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles