Ametiühing esitas GoBusile ettepanekud

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ametiühing kutsub kõiki transporditöötajaid ulatuslikele meeleavaldustele
Ametiühing kutsub kõiki transporditöötajaid ulatuslikele meeleavaldustele Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Transporditöötajate ametiühing (ETTA) esitas GoBusile töölepingu kollektiivse lõpetamise kohta ettepanekud, millele on alla kirjutanud Lääne-Eesti koordinaator Anu Juurmann ja GoBus Pärnu usaldusisik Igor Ivantšikov.


Ettepanekute adressaadid on aktsiaseltsi GoBus tegevdirektor Rene Alpius ja Pärnu regiooni direktor Andrus Kärpuk. ETTA teeb neile ettepaneku kutsuda veebruaris kokku töötajate üldkoosolek, millel tööturuameti esindajaga selgitatakse töötajate õigusi ja võimalusi tööjõuturul.



Ettepanekuna on kirjas, et tööandja annab töötajale tema soovil uuele töökohale kandideerides kaasa soovitus-kaaskirja, ja seegi, et tööandja toetab vabanenud töötaja ümber- või täiendusõpet arve esitamisel kuue kuu jooksul pärast töölepingu lõppemist kokku 3000 krooniga.



GoBus Pärnu regiooni direktor kiirustas eile pealinna juhtkonna nõupidamisele, kuid kinnitas, et põhimõtteliselt on see ettepanekute kiri jätkuks varasematele läbirääkimistele ning üldkoosolek algab 22. veebruaril kell 10 autokooli õppeklassis.



Soovitus-kaaskirja kohta ütles Kärpuk, et ettevõttes tuntakse oma töötajaid ja seepärast pole kollektiivselt koondatavate puhul probleem soovitada neid uuele töökohale kandideerimisel.



“Mis puudutab ümber- või täiendusõppe toetamist, siis praeguses majandussituatsioonis ei ole GoBusil selleks rahalisi vahendeid, küll saame kokku leppida, et võimaldame neil tegelda sellega vajadusel tööajast,” arvas Kärpuk.



Pärnu maavalitsuse tellitavate avalike liinide üleminekuga 1. jaanuarist teistele vedajafirmadele andis GoBus Pärnu koondamisteate 53 töötajale, kellest 28 on pensionieas. Ettevõttesse jääb 1. maist 167 töötajat, hinnanguliselt on ettevõtte töömaht vähenenud 40 protsenti ja töötajate arv veidi rohkem. GoBus Pärnu teenindab Pärnu linnaliine ja 11 kaugliini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles