Pärnakatelt oodatakse infot tänavaaukude kohta

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lagunenud teekate. Foto on illustreeriv.
Lagunenud teekate. Foto on illustreeriv. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu linnavalitsuse majandusosakond ootab linlastelt informatsiooni ohtlike löökaukude ja teede lagunemise kohta.

Pärnu linnavalitus palub linlastel ohtlike löökaukude ja lahtiste ning vajunud kaevukaante asukohast teada anda Pärnu linnavalituse infotelefonil 15 505 või e-posti aadressil 15505@lv.parnu.ee

Vahelduvad sooja- ja külmakraadid lõhuvad intensiivselt teekatet ja nii tekivad löökaugud. Talvel tekkinud löökaugud täidetakse jooksvalt asfoflexiga, mis on spetsiaalne külmsegu külmal ajal asfaldi parandamiseks.

Ilmade soojenedes saab löökauke ja tänavatel tekkinud asfaldipragusid parandama hakata püsivama bituumeni ja killustiku seguga ning nende töödega on juba alustatud. Tänavakatete pindamist ja uute asfaldikihtide paigaldamist alustatakse Pärnus suve alguses ehk siis, kui asfalditehased tööle hakkavad. Selleks on vaja, et ööpäeva keskmine õhutemperatuur ei langeks alla +5 kraadi.  
Eelmisel nädalal sõlmisid Tref Nord ja Pärnu linnavalitus lepingu löökaukude parandamiseks. Parima hinnaga tänavate remontija selgitati välja riigihankemenetluse käigus. Majandusosakonna spetsialistid koguvad informatsiooni teede olukorra kohta ja koostavad tööde nimekirja, mille edastavad jooksvalt tööde teostajale. Hiljemalt 15. maiks peab olema parandustöödega linnatänavatele esimene ring peale tehtud ja suuremad ning ohtlikumad augud parandatud.
 
Tänavu kevadel alustas AS Pärnu Vesi ühisveevärgi projekti raames Karja ja Mai tänava piirkonnas ning ranna rajoonis kaevetöid. Tööde teostamise piirkonnas taastatakse teekate pärast torustike paigaldamist.

Möödunud aastal lõpetati tööd Räämal ja Pärnu kesklinnas ning uue asfaldiga kaeti mitukümmend tuhat ruutmeetrit linnatänavaid. Samuti toimuvad Ehitajate teel ja Lennujaama tee piirkonnas suuremad ehitustööd, mis peavad valmima käesoleva aasta sügiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles