Kevad paneb inimesed usinalt treenima

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spordihallis asuva klubi Planet Sport treeningutesse on hetkel suur tung.
Spordihallis asuva klubi Planet Sport treeningutesse on hetkel suur tung. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Lähenev rannahooaeg on ummistanud suvepealinna spordiklubid inimestega, kes enne suve algust üritavad end kibekiiresti vormi saada.

Pärnu spordihallis asuva klubi Planet Sport teenindus- ja treeningjuht Raido Ilp märkis, et tõenäoliselt puudutab kevadine treenijate aktiivsuse kasv ilmselt enamikku rühma- või jõusaalitreeninguid pakkuvaid klubisid.

“Endiselt on treeninguhuvilisi, kes teatud perioodil, nagu näiteks kevadhooajal, hakkavad end rohkem liigutama,” teadis Ilp. “On selle motivaatoriks siis rannahooaeg või muu, ilmselt on palju põhjusi, mis inimese liikuma panevad ja lõpuks mingi konkreetse treeningsaali või -stiili juurde suunavad.”

Tervise Paradiisi juhataja Marjaana Vaher märkis, et spordisaalide äkiline täitumine kevadel on iga aasta korduv muster.

“Kevadekuulutajad on õues ja inimesed hakkavad rohkem iseenda füüsilise vormi ja sellest tuleneva positiivse tunde peale mõtlema,” ütles Vaher. “Eks igaüks leia oma: kes soovib ajada ennast suveks vormi treeneri valvsa pilgu all rühmatreeningutes või jõusaalis, kes läheb metsa alla jooksma ja loodust nautima.”

Vaher toonitas, et kevadise trennihulluse kütkesse langeja peaks treenima kindlasti targalt ja vältima ülepingutamist.

“Ülimalt tähtis on, et ei tekiks võimalikult kiiresti vormi saamise mõtet,” hoiatas Vaher. “Treenida tuleks teadlikult ja mõõdukalt ning silma tuleks hoida peal toitumiselgi. Peaasi, et treeninguga endale liiga ei teeks ja annaks kehale ka puhkust.”

Ilbi sõnade järgi tekitab hooajaline trennivaimustus klubidele muresidki. Nimelt kipub äkiline treenijatetulv häirima spordiklubide püsikundede treeningukava ja treeningutele registreerumine võib jääda kohapuuduse taha.

Samal ajal kestab klubide teatel tormijooks spordiklubidele üldjuhul paar kuud ja suvel jääb seal rahvast hoopis tavapärasest vähemaks.

“Suvel on ju võimalusi spordiklubist väljaspool treenimiseks, näiteks jooksmine või rulluisutamine,” nentis Ilp. “Meil on heameel selle üle, et suurele osale meie klubi liikmetele on treeningud siiski elustiil. Enamik neist käib trennis aasta ringi ja kui aktiivsus muutub, on seda näha vaid treeningute täitumusest stiilide kaupa. Mingil osal aastast on populaarsemad tantsulised treeningud, teatud perioodil aga lihastreeningud.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles