Pilvine käädripäev lubab sooja suve

, ilmavaatleja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päikeseloojang. Foto on illustreeriv.
Päikeseloojang. Foto on illustreeriv. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Selle nädala ilmad on olnud vahelduvad. Kord paistab päike ja kord tibutab lörtsi või vihma. Rõhkkonnad vahelduvad iga päev.

Prognoosi järgi on järgmise nädala ilmad samamoodi vahelduvad, mida võib nimetada varakevadiselt heitlikeks. Laupäeval ja pühapäeval on ilmad madalrõhkkondade võimuses, võib sadada vihma ja lörtsi.

Esmaspäeval on lootust ilusale päikesepaistelisele ilmale, kuid teisipäev ja kolmapäev on jälle sajused. Nädala lõpupoole sajuvõimalus väheneb.

Päevased temperatuurid on plusskraadides, kuid öised väheste miinuskraadidega. Vastu ootusi on senised ilmad kõvasti lumikatet vähendanud. Lumeta on juba Hiiumaa. Pärnumaal on lund veel kohati, kuid paistab, et kuu lõpuks on enamikus kohtades lumi läinud, ainult metsaalustes võib seda veel olla.

Tuletan meelde, et aprillikuus on kevad olnud mõnel aastal heitlik ja sadanud lund. Nii ei maksa veel talve maha matta. Meie kandis on suurvett üksikutes madalamates kohtades ja seal, kus truubid lahti sulamata, on kraavid silmini vett täis.

Vanarahva ennustus ütleb, et kui käädripäev (17. märts) on pilvine, on loota sooja suve. Nii seekord oligi. Ja kui märtsi ilmad on muutlikud, nagu senini olnud, võib loota ilusat maid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles