Konverentsil tuleb jutuks rannikulinnade uus hingus

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu uue kunsti muuseum asub Esplanaadi tänaval.
Pärnu uue kunsti muuseum asub Esplanaadi tänaval. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu uue kunsti muuseum koos linna- ja maavalitsusega korraldab reedel uue kunsti muuseumis rahvusvahelise konverentsi “Rannikulinnade uus hingus”, et vahetada kogemusi rannikulinnade taassünnist.

“Muudatused transpordivõrgustikus, aga ka uute tehnoloogiate kasutuselevõtt on paljude veeäärsete linnade struktuuri pea peale pööranud. Maailmas on suurepäraseid näiteid rannikulinnade renessansist. Tahame omavalitsustöötajatele ning linna- ja maarahvale tutvustada projekte Sloveeniast, Itaaliast, Portugalist ja Tšehhimaalt, kus väljasurnud sadamad ja vabrikud on antud kultuuri, spordi ja meelelahutuse käsutusse,” rääkis konverentsi korraldaja Mark Soosaar.

Konverentsil tuleb juttu Venezia laguunis asuva Certosa saare uuestisünnist mereväebaasist kultuuri- ja spordisaareks, üleujutusohust Bratislavas, Portugali ja Sloveenia linnade kinniehitatud rannaalade avamisest rahvale. Kodulinna arengust räägivad Haapsalu ja Pärnu linnaarhitektid, üle-eestilises mastaabis käsitlevad teemat Pärnu maavalitsuse arengutalituse juhataja Urmas Kase ja Eesti arhitektide liidu esimees Peeter Pere.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles