Pärnu tuleviku kujundajad saavad tunnistuse

, Raeküla Sõnumid toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnakodaniku maja.
Pärnu linnakodaniku maja. Foto: Henn Soodla

Täna pärastlõunal täidab Pärnu linnakodaniku maja projektikoolituse „Pärnu kaasab planeerimisse“ läbinud poolsada pärnakat, et sümboolselt vastu võtta tunnistus linnaplaneeringute aruteludel kaasa rääkimise oskuse ja julguse kohta.

Kui öelda projektijuhi, koolituse algatanud Raeküla Vanakooli keskuse arendusjuhi Piia Karro sõnutsi, siis saab nüüd kindel olla, et ükski meie kodulinna puudutav planeering ei sünni enam kabinetivaikuses.
 
Linnakodaniku majja kogunejaile annab õppetööst ja tulemustest ülevaate Karro, kõnelevad Pärnu linnapea Toomas Kivimägi, koolitajad Viive Einfeldt ja Kaido Koppel ning Pärnu viie ja Sindi õppegrupi esindajad.

Täna saab allkirjad õppetöö tulemusena valminud linnaosade seltside ja seltsingute ning Pärnu linnavalitsuse vahel sõlmitav planeeringualane koostöökokkulepe. Allakirjutanutest moodustuv nõukoda jätkab tööd, et hoida pilk peal linnavalitsuse kodulehel planeeringute real ning vajadusel sekkuda ehk kutsuda linaosa rahvas aruteluks kokku.    

Siseministeeriumi algatatud planeeringualase teadlikkuse programmi ja kodanikuühiskonna sihtkapitali rahastatud projekti „Pärnu kaasab planeerimisse“ kokkuvõtteks koostas Raeküla Sõnumid toimetus ajalehe eriväljaande ja väiketrükise „Räägi kaasa Pärnu tuleviku kujundamisel“, mida täna kokkutulnuile esitletakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles