Estica ühendab noori naisi

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esticas mängivad Eesti noored ja välismaal oma oskusi täiendanud muusikud.
Esticas mängivad Eesti noored ja välismaal oma oskusi täiendanud muusikud. Foto: Erakogu

Puhkpillikvintett Estica pakub läbilõiget eestimaisest puhkpillimuusikast Jaan Tamme nimelise puhkpillikvinteti 70 aasta juubelile pühendatud kontserdil, mis leiab aset reedel Pärnu kontserdimajas.

Jaan Tamme nimeline puhkpillikvintett oli Eesti muusika üks legendaarsemaid ja pikemat aega (1942–1992) tegutsenud kammermuusika ansambleid.

Läbi aastate muutuva kollektiivi aktiivse tegevuse tähtsus seisnes oma instrumentide ja kõrgetasemelise klassikalise puhkpillimuusika propageerimises, kuid ka kohalike heliloojate inspireerimises sellisele koosseisule heliloomingut kirjutama. Tulemuseks lai valik puhkpillikvintetimuusikat.

Estica on Eesti noortest, enamjaolt välismaal pillimänguoskusi täiendanud muusikutest koosnev kvintett. Flöödi, oboe, klarneti, metsasarve ja fagoti esituses kõlab Cyrillus Kreegi, Mati Kuulbergi, Kuldar Singi ja Arvo Pärdi looming.

Estica juht ja asutajaliige, oboemängija Heli Ernits on IV rahvusvahelise konkursi „Jurmala 2008“ I auhinna, Eesti interpreetide 2008. aasta puhkpillikonkursi II ja “Con Brio ‘10” ERSO auhinna laureaat. Aastail 2006–2007 osales Ernits Jeunesses Musicalese maailmaorkestris. Alates 2009 töötab ta orkestrandina ERSOs.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles