Pärnu eakate keskuses esineb Urve Tauts

, laulja ja literaat
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urve Tauts.
Urve Tauts. Foto: PP

Laupäeval toimub Pärnu eakate avahoolduskeskuses kohtumine Pärnust pärit tunnustatud ooperilaulja Urve Tautsiga, kes meenutab oma teguderohket lauljakarjääri ja rõõmustab publikut lauludega.

Urve Tauts alustas lauluõpinguid Pärnus Klaudia Taevi juures, hiljem jätkusid need Tallinna konservatooriumis, mille ta lõpetas 1963. aastal Alice Roolaiu klassis. Aastatel 1955–1960 laulis Tauts Estonia ooperikooris, 1960–2001 oli sama teatri solist.

Tautsi repertuaaris on olnud üle 70 ooperirolli, millest paljud kuuluvad muusikaliteratuuri metsopartiide kullafondi. Olgu siinkohal nimetatud näiteks Amneris Verdi ooperist “Aida”, Azucena Verdi “Trubaduurist”, Eboli taas Verdi ooperist “Don Carlos” ja loomulikult Carmen Bizet’ samanimelisest ooperist.

Tautsi laia diapasooniga hääl võimaldas tal laulda soprani partiisidki (Santuzza Mascagni ooperis “Talupoja au”), samuti on ta osalenud paljude kammer- ja oratooriumiteoste ettekannetel, peale selle astunud üles operettides.

Artistina on Tautsi iseloomustatud kui säravat, siirast, suure sisseelamisvõimega sugestiivset lauljat, kellele loodus on kinkinud kauni tämbriga hääle, ürgse musikaalsuse, lavalise karisma ja oskuse tunnetada publikut.

Hinnatud on olnud Tautsi pedagoogiline tegevus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles