Noored tõid loomingu sahtlist välja

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loomingulisel Fuajee õhtul loeti luuletusi ja nii eesti- kui prantsuskeelset proosat.
Loomingulisel Fuajee õhtul loeti luuletusi ja nii eesti- kui prantsuskeelset proosat. Foto: Erakogu

Pärnu ühisgümnaasiumi emakeelekuu üritused tipnesid sel nädalal omaloominguõhtuga, kus esitati värsse, tehti muusikat ja jämmiti üheskoos.

Pärnu ühisgümnaasiumi huvijuhi Laura Arumi teatel on kuu möödunud õige värvikalt, sest õpilasi on külastanud põnevad inimesed. 1.-5. klasside õpilased kohtusid kirjanik Heiki Vilepiga, koos loeti luuletusi ja kuulati muusikat. 7., 9. ja 10. klassid kohtusid Endlas lavastatud noortenäidendi autori Jaanika Maidlega, kes rääkis väga köitvalt oma esiknäidendist "Üle piiri" ja teose telgitagustest. 6.-8. klassid said osaleda kooli lühinäidendite võistlusel.

Emakeelekuu finaaliks oli aga sel kolmapäeval aset leidnud Fuajee loominguline õhtu, mille käigus igapäevaselt läbikäidav koridor muudeti õdusaks kohvikuks ja väike õpilasring, kelle sahtlis leidub omaloomingulisi kirjatükke, kandis oma üllitisi ette mõnusas miljöös teetassi taga. Esitati teiste autorite loomingutki.

Ette kanti luuletusi, nii eesti- kui prantsuskeelset proosat, tehti muusikat. Esinesid nii õpilased kui õpetajad. Õhtu külaliseks oli Taavi Peterson, kes vestles noortega muusikast, rääkis oma eriskummalistest seiklustest maailmas ja musitseeris. Üritus tipnes ühise jämmiga.

Huvijuhi info kohaselt on kooli emakeelekuu juhtmõtteks “Sahtlist välja”. Loomeinimestega kohtumise eesmärk on anda noortele julgust, et pakkuda oma loomingust osa teistele, ja näidata: selleks, et sinu loomingut märgataks, pole vaja ei prominentset staatust ega kõrget vanust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles