Sõpruskoolid võistlesid Skype’i kaudu viktoriinis

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu ja Vaasa sõpruskoolide teadmisteproov Skype'i kaudu.
Pärnu ja Vaasa sõpruskoolide teadmisteproov Skype'i kaudu. Foto: Mart Kuuskmann

Täna kogunes Pärnu ühisgümnaasiumi arvutiklassi linnakoolide kaheksandate klasside õpilaste võistkond, et Vaasa sõpruskoolidega Skype’i vahendusel teadmistevõistlust pidada.

Pärnu linnavalitsuse noorsoonõuniku Reine Tapi sõnade järgi keskendus teadmistevõistlus Pärnu ja Vaasa sõprussuhetele, samuti olid teemade hulgas eesti ja soome kultuur ning maateadus.

Viktoriin toimus kordamööda küsides ja lõppes Pärnu võiduga vaasalaste üle, skooriks kujunes 18:13. „Elevust tekitas küsimus kultuuri valdkonnast, kus Pärnu tahtis teada Eesti animafilmi kohta. Selgus, et „Leiutajateküla Lotte“ pole vaasalastelegi võõras,“ kirjeldas Tapp.

Pärnu võistkond mõtles seevastu pikalt, kes võiks olla ohustatuim loomaliik Euroopa Liidus, keda leidub vaid Soomes ja Eestis. Viimasel hetkel tuli õige vastus – lendorav.

Pärnu linna võidukasse võistkonda kuulusid Merilin ja Karmen Kõrnas Pärnu Kuninga tänava põhikoolist, Asmo Salo, Silver Lensment ja Rudolf-Gustav Hanni Raeküla koolist, Amanda Poopuu, Elizaveta Jasnova ja Siim Erik Akermann ühisgümnaasiumist, Hanna Mai Raadik ja Kätlin Ild Vanalinna põhikoolist.

Viktoriini küsimused olid koostanud Pärnu ja Vaasa koolide õpetajad ning Soome suursaatkond Eestis. Pärnu-poolsed küsimused mõtlesid välja Laura Arum ja Marge Kurm ühisgümnaasiumist. Võistlust ohjas Hansagümnaasiumi õpetaja Tiiu Sarv.

Teadmistevõistluse korraldasid Pärnu ühisgümnaasiumi direktor Mart Kuuskmann ja linnavalitsuse noorsoonõunik Reine Tapp koostöös Soome suursaatkonnaga Eestis.

Niisugune ettevõtmine sai Pärnu koolide ajaloos teoks teist korda, esimene teadmisteproov Skype’i vahendusel oli 2006. aastal.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles