Pärnu laste amfiibautod pääsesid finaali

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stokkeri konkursile "Ehita amfiibauto!" saadetud mudelid.
Stokkeri konkursile "Ehita amfiibauto!" saadetud mudelid. Foto: Erakogu

Amfiibautode mudelite valmistamise konkursile „Ehita amfiibauto!“ saadetud enam kui saja mudeli seast pääses Pärnumaalt finaali kolm tööd, need tegid Koidula gümnaasiumi ja Are põhikooli õpilased.

Žürii arvestas tööde finaali pääsul õpilaste töö kvaliteeti. Autod pidid olema võimelised ületama kuni 1,5 meetri pikkuse ja kuni 10 sentimeetri sügavuse veetakistuse. Amfiibauto võis veetakistuse ületada kruvi, tiiviku või rataste küljes olevate labade toel, kusjuures rattad ei tohtinud vastu põhja puutuda.

Stokkeri meistrivõistluste finaal toimub 28. aprillil Tallinnas ja seda korraldatakse koostöös Eesti kaitseväe ja lennusadamaga. Parimatele võistlejatele ja õpetajatele paneb Stokker välja hinnalised ja praktilised auhinnad. Kolm kooli, kust kõige rohkem osalejaid finaali pääseb, saavad valida arvestatava summa eest töö- ja tehnoloogiaõpetuse klassi sisustust – tööriistu.

Tööriistamüüja Stokker korraldab Eesti koolide 5.-9. klasside õpilastele amfiibautode mudelite valmistamise konkurssi „Ehita amfiibauto!“ kuuendat korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles