Külaline Valgevenest

, laulja ja literaat
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrei Savtšenko.
Andrei Savtšenko. Foto: PP

Järgmisel kolmapäeval esineb Pärnu kontserdimajas Valgevene teeneline kollektiiv, Mihhail Oginski nimelise Maladzetšna kõrgema muusikakooli sümfooniaorkester.

Kontserdi kava koosneb populaarsetest klassikalise muusika teostest ja ooperimuusika kullafondi aariatest. Solistidena teevad kaasa VII Klaudia Taevi nimelise noorte ooperilauljate konkursi võitja Andrei Savtšenko, Natalia Frantskevitš, Dara Savinova, Vladimir Dimitrjuk ja pianist Johan Randvere.

Oginski-nimelise Maladzetšna kõrgema muusikakooli sümfooniaorkestri ja noorte ooperiteatri moodustavad selle kooli õpetajad ja õpilased.

Teatri kunstiline juht ja orkestri peadirigent on kooli direktor, Valgevene teeneline kultuuritegelane, Maladzetšna linna aukodanik, Valgevene presidendi eripreemia laureaat Grigori Soroka, kelle juhatusel on orkester andnud kontserte paljudes riikides. Eestisse tuleb orkester teist korda.

Maladzetšna muusikakooli sümfooniaorkestri ja noorte ooperiteatri koostööna on Soroka vedamisel lavaküpseks saanud Pjotr Tšaikovski ooperid “Jolanta” ja “Jevgeni Onegin”, Giuseppe Verdi ooper “Traviata” ja Georges Bizet’ ooperi “Carmen” kontsertettekanne tänavu märtsis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles