Pärnumaa sündimus on tõusuteel

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Pärnu maavalitsuse rahvastikutoimingute talituse juhataja Liis Rausk (pildil) tõdes käesoleva aasta esimese kvartali statistikat vaadates, et sündimus maakonnas on jälle tõusuteel.

“2012. aasta kolme esimese kuuga on sündinud poole kuu jagu ehk 42 last rohkem kui aasta tagasi samal perioodil,” teatas Rausk.

Märtsis registreeriti Pärnumaal 86 ilmakodaniku sünd, kellest 49 olid poisid ja 37 tüdrukud.

50 vastsündinu sünnitõend väljastati maapiirkonna omavalitsustest, maavalitsuses rahvastikuregistrisse kantust 36 olid linnalapsed.

“Maaomavalitsustest juhtisid vastsündinute „edetabelit“ märtsis Audru ja Sauga vald – kummaski registreeriti kaheksa sündi. Sindi linn suurenes kuue linnakodaniku võrra, Saarde ja Vändra vallas koostati kummaski sünnikanded viie uue ilmakodaniku kohta. Ühes Vändra valla peres oli rõõmu topelt: haiglast mindi koju õe-venna ehk kaksikutepaariga,” rääkis Rausk.

Märtsikuine iive jääb siiski negatiivseks, sest surmakandeid koostati möödunud kuul 100, suri 50 meest ja 50 naist.

Ent kui võrrelda tänavuse märtsi sündide ja surmade numbreid veebruari omadega, on olukord märgatavalt parem. Kui veebruaris registreeriti Pärnumaal 124 surmajuhtumit ja 60 sündi, siis märtsis surmad enam sünde kaks korda ei ületanud.

Ametlikuks abielupaariks kuulutati paastukuul viis paari, lahutusekandeid koostati üheksa. Positiivseid nimemuutmise otsuseid väljastati neli.

2011. aasta märtsis oli vastsündinuid 64 ja surmajuhtumeid 122. Abielusid registreeriti kümme ja lahutati 13.

“Kui eelmise aasta lõpus võis tõdeda, et abiellujate arv aina kasvab, siis tänavuse aasta esimesed kuud räägivad pigem sellest, et inimesed ei kiirusta selle tähtsa sammu astumisega,” märkis Rausk.

Pärnu haiglas tuli selle aasta esimesel kevadkuul ilmale 71 last, kellest 41 olid poisid ja 30 tüdrukud. Veebruaris sündis Pärnu haiglas 62 last.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles