Osa Tallinna-Pärnu maanteest plaanitakse kolmerealisena

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklus.
Liiklus. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Maanteel möödasõidu avariiohu vähendamiseks kavandab majandusministeerium kolmerajaliste teelõikude ehitamist.
 

Et neljarajaliste maanteede ehitamine on kallis, tehakse majandusministeeriumis pilootprojekti nn kaks pluss üks sõidurajaga maantee kohta, kus lõiguti paiknev kolmas rida on mõeldud möödasõitudeks, vahendas ERRi uudisteportaal.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi asekantsler Eero Pärgmäe ütles, et
ministeerium peab silmas Tallinna-Pärnu maantee Ääsmäe ja Kernu vahelist lõiku, kus sõidab ööpäevas 7000 autot.

Niisuguseid möödasõidulõike saab ehitada maanteelõigule, mis on vähemalt kümme kilomeetrit pikk. Möödasõiduraja pikkus on sellisel lõigul ühel suunal kaks kuni kolm kilomeetrit ning ekspertiisi tulemuste põhjal otsustatakse, kas rajada saab kummaski suunas kaks möödasõidulõiku. Möödasõiduradu eraldab vastassuunavööndist trosspiire.

Kui kolmerajalise tee keskel kulgeb trosspiire, kaob võimalus vasakpöörde tegemiseks ja seega tuleb lahendada taludele ja tööstusobjektidele ligipääsu küsimus. Sel aastal tehakse eskiisprojekt, millele tellitakse ohutusaudit, ja otsus langetatakse aasta lõpuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles