Pärnu päev meelitas linlased spordihalli

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rokinoote helistas Pärnu päeval spordihalli noortebändide konkursil “Bändomaania” eripreemiaga pärjatud Voice of Voices.
Rokinoote helistas Pärnu päeval spordihalli noortebändide konkursil “Bändomaania” eripreemiaga pärjatud Voice of Voices. Foto: Ants Liigus

Lumetuisku mattunud Pärnu spordihalli kogunes esimesel ülestõusmispühal linna 761. sünnipäevast osa saama sadu pärnakaid.

Neljatunnisesse rahvaüritusse “Pärnus on palju teha!” mahtus mitmesugust meelelahutust.

Vaatamata rajuilmale, toimetas juba hommikust halli ees “Hea toidu” festivali meeskond, kes pakkus pidulistele kõhutäiteks grillitud kartulit ja sibulat, ning tegutses sepikoda.

Meelis Sarve juhitud ürituste maratoni halli sees avas Rein Vendla dirigeerimisel Ülejõe gümnaasiumi puhkpilliorkester. Hiljem musitseerisid noortebändid A3 ja Voice of Voices, kreekapärast muusikat viljelev Souvlaki Orchestra Vaasast ning pea täiskoosseisus Pärnu linnaorkester solistide Kristjan Lume ja Maano Männiga. Viimasena nimetatu võttis koha sisse ka dirigendina.

Iselaadse muusikalise etteaste sooritas ühes linnaorkestriga Pärnu linnavolikogu esimees Vahur Mäe, kes trummeldas sepaalasitel Josef Straussi “Sepa polkat”.

Päeva jooksul näitasid oma oskusi võimlemisklubi Rüht, Laine Mägi tantsukool, tantsuansambel Pärlike, Pärnu Kunstide maja Janne Ristimetsa tantsustuudio, Kersti Adamsoni balletistuudio, Gabriele moe- ja tantsukool, rahvatantsurühm Tuurit-Tuurit.

Väiksemate piduliste meeli köitsid mõistagi enim Pipi lasteala ja batuudid.

Spordihalli malesaalis toimunud linnakodanike vestlusring meeri ja abilinnapeadega kujunes nii menukaks, et kestis kavandatust kaks korda kauem.

Uudistajaid jagus Raeküla Vanakooli keskuse, Nooruse maja, Vana-Pärnu kultuuriseltsi, Pärnu ingerisoomlaste kultuuriseltsi, Maarja-Magdaleena gildi ning Pärnu aianduse ja mesinduse seltsi üles seatud laudade manu.

Peale südapäeval hallis startinud ürituse tähistati pidupäeva Pärnu söögikohtades, muuseumides ja seltsimajades.

Seekord ilmataat vabas õhus pidutsemist ei soosinud, ent linnavalitsuse avalike suhete nõunik Maria Murakas-Ollo sõnas, et kui ülestõusmispühad uuesti jürikuu lõppu jäävad, võiks sündmus toimuda õues nagu mullu, kui Pärnu päeva esimest korda tähistati.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles