Spordihalli väike saal valmib augustiks

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehkki Pärnu spordihalli väikese saali taastamine läheb lahti järgmisel nädalal, pani OÜ KMi ehitusmees Sergei Nikitin eile korraks saalis üles tellingud, et kontrollida betoonpostide olukorda.
Ehkki Pärnu spordihalli väikese saali taastamine läheb lahti järgmisel nädalal, pani OÜ KMi ehitusmees Sergei Nikitin eile korraks saalis üles tellingud, et kontrollida betoonpostide olukorda. Foto: Urmas Luik

Pärnu spordihallis tehakse nädala pärast algust sissevarisenud väikese saali taastamisega, rekonstrueerimistööd saavad ühele poole augustiks.

Mullu aasta esimesel päeval lume raskuse all kokku kukkunud saali taastab AS Oma Ehitaja endisel kujul ja algses mahus, kuid varasemast märksa tugevamate kandekonstruktsioonidega.

Teine ja silmaga nähtav muudatus puudutab saali põrandat. Kui varem katsid väikese saali põrandat vineerplaadid, siis nüüd pannakse ruumi pallimängupõrand.

Abilinnapea Meelis Kuke sõnade järgi tuli ettepanek vineerpõranda asemel saal sulg-, võrk- ja korvpalliks sobiva põrandaga katta Pärnu spordirahvalt.

Saali taastamisele kulub umbkaudu 230 000 eurot. Kui rekonstrueerimise kulud katab kindlustuselt saadav hüvitis, siis kahe põrandakatte hinnavahe tasub linn.

Põranda vahetuse tingis peamiselt asjaolu, et halli suures saalis käivate võistluste aegu tuleb ülejäänutel pallitrennist suu puhtaks pühkida. “Näiteks kui meil toimub suures saalis ristipidi peaväljakul võrkpallimäng, tähendab see seda, et teistel jäävad samal ajal trennid ära,” selgitas spordihalli juhataja Mait Käbin.

Siiski ei jää väike saal taastamise järel ainult reservpinnaks, mis suures saalis korraldatavate võistluste aegu treenijatele asenduseks antakse. Sügisest läheb ruum igapäevase treeningsaalina kasutusse. Ja mitte ainult pallimängude harjutuskohana. “Kindlasti ei taha me siin ainult pallimänge arendada, vaid pakkuda treeningvõimalust teistelegi,” märkis Käbin.

Saali ülesehitamine toob küll mõningast leevendust, ent ei lahenda kaugeltki klubide nõudlust trennisaalide järele. Ruumipuudus spordihallis on suur, kinnitas Käbin.

Seetõttu loovutas Käbini juhitav Korvpalliklubi Pärnu mullu sügisel osa oma klubi trenniaegu väikestele jalgpallipoistele ja võrkpallinaistele.

Peale treeningpinnanappuse kummitab spordihalli vajadus enamate garderoobide järele, kui majas praegu on.

Riietusruume väikese saali taastamine juurde ei too, pigem vastupidi: väiksema saali kõrval olevaid garderoobe on maja kasutanud varingu järel kogu aeg edasi. Kui pärast ehitamist tulevad väikesesse saali treenijad, kasvab nende rõivistute koormus veel.

“Garderoobide puudus on meil väga suur probleem,” nentis Käbin. “Neid võiks olla rohkem ja nad võiksid olla suuremad.”

Samal ajal on lootust, et taastamistööde käigus lahendatakse teisel korrusel asuva spordiklubi PlanetSport rattaruumi mure ventilatsiooni, õigemini selle puudumisega.

Juhataja arvamust mööda ei tohiks tuleval nädalal startivad ehitustööd ülejäänud halli tegevust kuidagi segada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles