Osa toidukaubast märtsis odavnes

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalatooted.
Kalatooted. Foto: Urmas Luik

Eesti konjunktuuriinstituudi (EKI) hinnavaatluste andmeil odavnesid veebruariga võrreldes märtsis sealiha, lambaliha, hakkliha, viinerid, keeduvorst, kilepakis piim ja keefir, hapukoor, kodujuust, juust, mugulsibul, õunad ja suhkur, enim ehk 39 protsenti kukkus mugulsibula hind.

Seevastu kallinesid kohalik värske kurk 30 ja importkurk kümme protsenti, imporditud kanamunad 11 ja kohalikud munad neli protsenti, lahtise kartuli hind tõusis 12, porgandil 17 ja peakapsal viis protsenti.

Võrreldes mulluse märtsiga, läksid tarbijale kallimaks eelkõige sisseveetud värske kurk ja kanamunad ning või ja suhkur.

Toidukauba hinna tõusu on EKI andmeil suuresti vedanud liha ja lihatooted. Lambaliha on aastaga kallinenud 35, veiseliha 14 ja sealiha seitse protsenti, kohalik broiler kümme ja importbroiler seitse protsenti, suitsukarbonaad ja keeduvorst kümme protsenti ning viinerid kaheksa protsenti.

Aastaga odavnes kogu köögivili: peakapsas 74, lahtine kartul 55 ja porgand 29 protsenti.

Mootorikütuse 95 keskmine jaehind automaattanklates oli märtsis 1.406 eurot liitri kohta, mis on 14 protsenti kõrgem kui aasta tagasi. Diislikütus kallines aastaga üheksa protsenti. (PP)

KESKMINE HIND

 20112012

Piim  0.65      0.62

Keefir      0.73  0.68

Või   7.06      7.88

Juust 7.35      7.52

Hakkliha    3.95  4.25

Broiler     2.54  2.79

Viinerid    3.74  4.05

Forell      8.25  7.25

Leib  1.60      1.68

Suhkur      1.13  1.23

Kartul      0.65  0.29

Porgand     0.68  0.48

Allikas: konjunktuuriinstituut

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles