Soomlased tahavad Pärnusse lennata

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2010. aastal alustas Matkavekka tellimuslendudega Vaasast.
2010. aastal alustas Matkavekka tellimuslendudega Vaasast. Foto: Urmas Luik

Laupäevast alustab Soome reisifirma Matkavekka taas tšarterlende Pärnu ja Soome linnade vahel, Flybe soovi Pärnu–Helsingi lennuliin avada lükkas Tallinna lennujaam tagasi.

Selleks kevadeks on Matkavekka plaaninud kuus lendu: 14. aprillil Kuopiost, 21. aprillil Joensuust, 28. aprillil Jyväskyläst, 5. mail Kemist, 12. mail Oulust ja 19. mail Kokkolast. 68kohaline Flybe lennuk toob turistid Soomest Pärnusse, viib nad järgmisel laupäeval sihtpunkti tagasi ja alustab uuest linnast järgmist lendu. Alguse- ja lõpureis on üheotsalised.

Matkavekka pakub klientidele lennureise koos hotelli- või spaapaketiga. Seitsmepäevase puhkuse hind algab 499 eurost.

Lendude täitumusega on firma rahul. “Esimesele lennule on veel kolm vaba kohta. Aprill on suhteliselt täis, maikuuks leidub üksikuid kohti,” ütles Matkavekka Eesti OÜ tegevjuht Sülvi Mölder.

“Kui sihtpunkt jääb Helsingist rohkem kui 200 kilomeetri kaugusele, on soomlane valmis maksma 50 eurot rohkem,” rääkis Mölder. “Kui ta tuleb bussi ja laevaga, on ta saabudes ära räsitud. Lennuklient on rõõmus ja rahulolev.”

Talvel tahtis Flybe avada Helsingi–Pärnu ja Stockholmi–Pärnu regulaarliini, kuid Tallinna lennujaam teatas, et Pärnu lennujaam pole valmis Flybe lende teenindama. Mölderi hinnangul on Soome lendudel potentsiaali, sest kahjulikku toodet nende firma ei tee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles