Viiking avab täna uue korpuse

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu taastusravikeskuse Viiking tegevdirektor Kairi Lusik näitab vast valminud juurdeehituse teeninduskorrusel erimassaažitube. Tubade vahel on lükandseinad, et inimesed saaksid soovi korral paaris lõõgastusseanssi võtta.
Pärnu taastusravikeskuse Viiking tegevdirektor Kairi Lusik näitab vast valminud juurdeehituse teeninduskorrusel erimassaažitube. Tubade vahel on lükandseinad, et inimesed saaksid soovi korral paaris lõõgastusseanssi võtta. Foto: Urmas Luik

Kui piduliku lindilõikamisega avatakse Pärnu taastusravikeskuse Viiking juurdeehitus täna, siis esimesed külastajad puhkasid vast valminud korpuse numbritubades juba ülestõusmispühade ajal.

Mullu augustis alanud ehitustöödega paneb Viiking punkti laienemisplaanidele, millega tehti ots lahti 2008. aastal. Toona jõuti välja projektini, kuid ehitushange jäi välja kuulutamata.

2010. aasta lõpul leiti, et laienemiseks on aeg küps. Ehkki ehitusega kavatseti algust teha möödunud aasta märtsis, lükati kopa maasse löömine augustisse ehk hooaja lõppu, kui puhkajaid vähem ja ehitus ei võta ära parkimiskohti hoovil.

Detsembriks oli uus korpus katuse all ja algasid sisetööd.

“Tahtsime kindlasti enne turismihooaja algust valmis jõuda,“ kinnitab taastusravikeskuse tegevdirektor Kairi Lusik. „Ja vaadates müüginumbreid, võib meie hooaja alanuks lugeda.”

Lihavõttepühadel olid Viikingis nii kolm vanemat korpust kui uus hoonetiib puhkajaid täis. Maiks tehtud broneeringutega on samuti põhjust rahul olla.

Viikingi juurdeehitusega lisandus Pärnusse kümme töökohta. Kokku annab tuleval aastal 20 aasta juubelit tähistav asutus tööd 75 inimesele.

Uude, D-korpusesse ja kahes vanemas, B- ja C-korpuses tehtud töödesse investeeriti 1,5 miljonit eurot.

Esimesena alustas kahe nädala eest D-korpuses tegevust teine korrus, mida kutsutakse teeninduskorruseks. See on ühtlasi Viikingi nelja tiiba omavahel ringiratast ühendav tasand. Siia koondati seni hoone eri osades laiali asunud ravi- ja lõõgastusteenused ning päris uuena Viikingi ilusalong.

Uues kuues iluteenused

Viimased kümme aastat pidas ilusalongi majas rentnik. Aeg on aga edasi läinud ja praegu on taastusravikeskusel mõistlikum endal iluteenuseid pakkuda. “See annab meile suurema mängumaa,” selgitab Lusik. “Võimaluse ise teenuseid valida ja olla klientide ootuste suhtes paindlikum.”

Tegevdirektori teatel on nii Viiking kui teisedki spaad-sanatooriumid üha aktiivsemalt asunud püüdma nooremaid kliente, kes tarbivad ilukeskustes pakutavat rohkem kui vanemaealised.

Ehkki Viikingi põhiklient on endiselt 60aastane ja vanem soomlane, ei erine põhjanaabritest pensionärid suurt eestlastest: iluprotseduurid ei kuulu nende esimeste eelistuste hulka. Kuna statistika ütleb, et soomlasi Eesti spaadesse enam massiliselt juurde ei tule, tahab Viiking tõmmata uuendustega ligi 30.–40. eluaastates külastajaid, kes puhkusel altimad kulutama raha ilu- ja lõõgastusprotseduuridele.

Eestlastest turistide osa on seni Viikingis jäänud kuust olenevalt 25–27 protsendi vahele. Tegevjuht loeb seda heaks tulemuseks.

„Eestlane on pigem nädalalõpuklient,“ sõnab Lusik. „Võtab lõõgastuspaketi ja ööbib meil keskmiselt kaks ööd. Klassikalist taastusravipaketti uuringutega ta väga ei võta.“

Peale salongi paiknevad D-korpuse teisel korrusel muud iluteenuste ruumid, neist tosin on massaažikabinetid. Nõndanimetatud erimassaažitubade vahel on lükandseinad, et inimesed saaksid soovi korral paaris lõõgastusseansi valida.

Päris kõik Viikingi massaažitoad vastsesse hoonetiiba ära ei mahtunudki, osa jäi C-korpusesse.

Korpuse kolmas ja neljas korrus on numbritubade päralt. Kõik uued toad on rõdu ja jahutussüsteemiga, mis tähendab, et need kuuluvad kõrgemasse hinnaklassi.

Viikingis on üldse kaks hinnaklassi, odavamasse jäävad rõdu ja konditsioneerita toad taastusravikeskuse vanemates osades.

Kahe viimase aasta kuumadel suvedel võeti aga esimestena ära toad, kus olemas nii rõdu kui jahutus. Lusiku ütlust mööda on inimesed valmis lisavõimaluste eest pigem natuke rohkem maksma kui puhkama kuumade ilmadega umbses toas.

Lihavõtete eel esimesi puhkajaid majutanud D-korpuse toad on ülejäänutest veidi ruumikamad ja seda selleks, et mahutada vajadusel lisavoodeid. Muide, esimest korda näeb nüüd Viikingi tubadest merd.

Esimene korrus ootab sisu

Uus tiib lisas taastusravikeskusesse 25 numbrituba, neist 23 tavalist ja kaks saunaga sviiti. Kokku on majas nüüd 150 tuba 296 voodikohaga. Kui arvestada laste lisavoodeid, kasvab Viikingis peatujate arv tublisti üle 300. Näiteks mullu suvel, kui kõikide numbritubade 262 voodikohta olid hõivatud, oli mõnel hommikusöögil 300 inimest.

Juulis meenutabki Viiking rohkem hotelli kui taastusravikeskust. „300 inimest peatub majas, aga parimal päikesevõtu ajal on hoone täiesti tühi. Juulis on meil ravialuseid majas kolmandik, kõik ülejäänud hotelli või lõõgastusteenused võtnud kliendid,“ sedastab Lusik.

Kui nii ilusalong kui uued numbritoad on juba mõnda aega töös ja kasutuses, siis D-korpuse esimene korrus alles ootab oma õiget funktsiooni.

Retseptsiooni siia Ringi tänavale avanevasse tiiba praegu ei tule, peavastuvõtt jääb A-korpusesse.

Esimesele korrusele rakenduse leidmiseks on nii Viikingi töötajate kui külastajate seas korraldatud ideekonkursse.

Igal juhul peaks uue hoonetiiva esimene tasand jääma millegi sellise tarbeks, mis taastusravikeskuses peatujaile tegevust pakuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles