Audrus kadunud naine suhtles mõrvas kahtlustatavaga

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maja Audrus, kus mõrvas kahtlustatav Andres elab.
Maja Audrus, kus mõrvas kahtlustatav Andres elab. Foto: Ants Liigus

Audrus tapetud Erika Adamase mõrvas kahtlustava Andrese majanaaber, novembri lõpus jäljetult kadunud Karin Mikiver käis naise elukaaslase kinnitusel Andresega tihedalt läbi.

Mikiveri elukaaslase oletuse kohaselt hakkasid tema 55aastase naise ja 21 aastat noorema mehe suhted soojenema ajal, kui ta möödunud aastal kümme päeva Saaremaal sugulaste pool veetis.

Nimelt täheldanud mees komandeeringust naastes, et Andrese kass Triip tunneb end nende juures nagu omas kodus: peesitab diivanil ja nõuab süüa. “Ma vaatasin, et kas mu naisel siin mingi suhe tekkis temaga või,” hakkas kahtlus ta hinge närima.

Andrese anonüümseks jääda eelistanud naabrinaine aga teadis rääkida, et Karin olevatki olnud selline pealetükkiv. Kuid mis kadumisse puutub, siis nii palju kui tema kuulnud on, olevat Karin oma mehega ühendust võtnud. “Et on Vändras või mingis kuradi kohas teise mehe juures,” pajatas ta.

Selle väite õigsuses võib aga kahelda, sest Mikiveri otsimiskuulutus figureerib endiselt politsei kadunud isikute registris. “Karin Mikiveri asukoht on politseile siiani teadmata ja kõiki vihjeid, mis on temaga seoses politseile tulnud, on kontrollitud, kuid kahjuks ei ole ükski neist tulemusi andnud,” sõnas Lääne prefektuuri pressiesindaja Hedy Tammeleht.

Kas 21aastase Erika mõrvas kahtlustataval võib olla seos Mikiveri kadumisega? “Alati, kui mingisuguses kuriteos kahtlustatav tabatakse, kontrollitakse tema võimalikku seotust teiste sarnaste kuritegudega, kus veel ei ole kahtlustatavaid,” kinnitas Lääne ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Annely Erm.

Samal ajal ei saanud Erm öelda, kas Andres on seoses Mikiveri kadumisega üle kuulatud või kavatsetakse seda teha. Fakt on see, et Mikiveri kadumisega seoses pole talle kahtlustust esitatud. “Praegu on ta kahtlustatav ainult Erika mõrvas,” teatas Erm.

Pealegi ei ole Mikiveri kadumist põhjust käsitleda kui kuritegu ja kriminaalmenetlust selles asjas algatatud pole.

“Kui inimese kadumisel ei ole mingeid ilmseid tunnuseid, kui keegi ei oska öelda, kas ta on röövitud, ei ole mingeid andmeid, et ta on tapetud, siis meil ei ole ju mingit alust oletada igaks juhuks, et tegemist võib olla kuriteoga,” selgitas Tammeleht.

Ja kuni ei ole alust oletada kuritegu, ei alustata kriminaalmenetlust, vaid järgitakse tavapäraseid asukoha tuvastamise protseduuri reegleid. “Kui ilmnevad mingisugused tunnused, mis lubavad oletada, et tema kadumine on seotud mingisuguse kuriteole viitava asjaga, alustatakse kriminaalmenetlust,” sõnas Tammeleht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles