Heaolunädalal õpetatakse lõõgastuma

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sun Mi Jin näitas Eesti noortele, kuidas valmistada Koreas populaarseid friteeritud suupisteid.
Sun Mi Jin näitas Eesti noortele, kuidas valmistada Koreas populaarseid friteeritud suupisteid. Foto: Urmas Luik

Tartu ülikooli Pärnu kolledži heaolu- ja spaateenuste disaini ja juhtimise programmi magistrandid korraldavad koostöös Pärnu spaadega heaolunädala.

Kaastudengitele ja kõigile huvilistele on nädala jooksul pakutud tasuta loenguid ja praktilisi treeninguid joogatundidest ajakasutuse nippideni.

Kolmapäeval kutsus magistrant Sun Mi Jin Lõuna-Koreast huvilisi valmistama ja maitsma Korea toite.

Suni juhatusel küpsetati kartuli-sibulapannkooke, friteeriti suupisteid, segati kokku idamaine nuudliroog ja keedeti vürtsikat karrit.

Enamik roogade koostisosadest oli pärit Eestist, vaid vürtsid, maitseainesegud ja nuudlid oli Sun palunud Koreast saata.

“Korea toidud on Eesti köögiga võrreldes tunduvalt vürtsikamad,” tõdes Sun. Lisades, et samal ajal kasutatakse Eesti toitudes vähem õli ja seetõttu on siinne toit tema tervisele hästi mõjunud.

Koos Suniga askeldasid köögis tema õpilased Korea kultuuri kursuselt, kellele neiu jagab teadmisi oma kodumaa traditsioonide ja ühiskonnakorralduse kohta.

Täna lõpeb teemanädala kolledžis füüsilise aktiivsuse arendamise õpitoaga, mida juhendab Keme Epie Enone Kamerunist, tervisliku toidu õpitoas pakub oma rahvustoite Chawanok Fungsaichon Taist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles