Tallinna maantee ja Ehitajate tee ristmik läheb remonti

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna maantee ja Ehitajate tee ristmik läheb esmaspäevast remonti.
Tallinna maantee ja Ehitajate tee ristmik läheb esmaspäevast remonti. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Esmaspäeval läheb remonti Pärnu üks kesksemaid liiklussõlmi, Tallinna maantee ja Ehitajate tee ristmik, kus liiklust hakkavad reguleerima ajutised foorid ning linna sisse- ja väljasõiduks tuleb varuda senisest veidi rohkem aega.

Maanteeameti Lääne regiooni direktor Enn Raadik rääkis, et aprilli keskpaigas algav ristmiku remont saab plaanide kohaselt tehtud mai lõpuks, kuid vahepealne poolteist kuud tuleb liiklejail olla kannatlik ja mõistev teeremontijate suhtes.

“Tallinna maantee ja Ehitajate tee ristmiku remont mõjutab liiklejaid kõige rohkem, kuigi samal ajal käib töö Pärnu läänepoolsel ühendusel ja Ehitajate teel,” rääkis Raadik.

Tallinna maanteel algab töötanner linnapiirist 300 meetrit kesklinna poole ja ristmiku väljaehitamise remondiala lõpeb veidi enne Savi tänava ristmikku.

Teedeehitusettevõtte Lemminkäinen Eesti ASi juhitavat remonti teeb ristmikul AS Teede REV-2 ja töötegijad on lubanud, et suvitushooaja alguseks on nad ettevõtmisega ühel pool, misjärel suure koormusega ristmikul hakkavad liiklust korraldama püsifoorid.

“Ümbersõitu me sellel ristmikul transiidile korraldada ei saa, Are-Suigu suund jääb kaugeks, Sindi sillal on koormuspiirang, nii et see aeg tuleb ära kannatada,” mainis Raadik. Lisades, et vastavalt remondijärjele paigutatakse foore ringi ja kehtestatakse kiiruspiiranguid.

Tulevast nädalast algab Tallinna maanteel kõnealuse ristmiku piirkonnas vana katte freesimine, seejärel torustike panek.

“Kui töö lõpetatud, saame ilusa ristmiku, kus suunad Pärnu, Tallinna ja lennuvälja poole on eraldatud, töötavad foorid ja linna sisse- või möödasõit Ehitajate teele pöörates on korralikult välja ehitatud,” arutles Raadik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles