Politsei kontrollis kiirendusvõistlusele kogunenud noori

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei kontrollis Paikuse vallas omaalgatuslikule kiirendusvõistlusele kogunenud noori.
Politsei kontrollis Paikuse vallas omaalgatuslikule kiirendusvõistlusele kogunenud noori. Foto: Ants Liigus

Lääne prefektuuri liiklusjärelevalveüksus korraldas eile õhtul Pärnumaal Paikuse vallas kiirendusvõistlusele kogunenud noorte kontrollimise. Korrakaitsejõud kedagi ei karistanud, kuid mõnda noort juhti võib oodata ees pikem vestlus politseiametnikega.

„Kevade saabumisel on hakanud jälle koos käima Pärnumaa noored, et korraldada omaalgatuslikke kiirendusvõistlusi,“ selgitas Lääne prefektuuri pressiesindaja Hedy Tammeleht. „Selline tegevus võib pakkuda küll osalistele meelelahutust, kuid samal ajal rikutakse selle piirkonna elanike rahu ja häiritakse teisi liiklejaid.“

Eile õhtul korraldaski politsei Pärnumaal Paikuse vallas Seljametsa külas reidi, et kontrollida seal kogunevaid kiirendajaid. Sel korral oli kohale tulnud üle kuuekümne auto, noori mitu korda rohkem.

Tammelehe selgitust mööda oli politsei saabudes juba mõni sõit toimunud, kuid seejärel asusid noored rahumeelselt laiali minema.

Lääne prefektuuri korrakaitsebüroo liiklusjärelevalvetalituse juhi Sander Peremehe sõnade järgi on kohalikud elanikud palunud politsei abi kiirendajate ohjeldamiseks. Enamik osalejatest oli kahekümnendates eluaastates noored, kelle sekka oli sattunud mõni teismeline.

Peremees kirjeldas, kuidas mõni osalejatest naudib seltskonda, mõni saab sõitmisest adrenaliinilaksu, närvikõdi pakub ka politsei saabumine.

Peremees lisas, et seekord piirdus politsei ainult osalejate kontrollimisega. „Need noored juhid, kellel on palju rikkumisi, võivad oodata kutset vestlusele. Et nii mõnegi auto tehnoseisund ei vastanud nõuetele, tehti sellel puhul ainult märkus,“ ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles