Vanalinna kooli konverentsi külastas küülik

, õpilasesinduse president
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanalinna põhikooli algklasside konverents: esineb Kendra Veskimägi.
Vanalinna põhikooli algklasside konverents: esineb Kendra Veskimägi. Foto: Erakogu

Vanalinna kooli algklasside konverentsi lepatriinu lendas juba 15. korda, kui täna toimus meie koolis algklasside konverentsi lõppüritus.
 

Konverentsi lõppüritust saalis alustasime traditsiooniliselt – kooli hümni laulmisega. See on alati nii võimas tunne, kui seisad saali ees ja näed, kuidas kõik sinu „õed” ja „vennad” pühalt seda kaunist laulu laulavad, mis kõlab iga korraga aina uhkemalt ja uhkemalt.

Suurele üritusele valisid õpilasesinduse liikmed nädala jooksul välja klasside parimad esinejad. Ja nagu öeldakse, väiksematel on eesõigus, nii ka meie majas. Kõigepealt esitasidki oma „Täheraamatuid” meile esimese klassi lapsed. Isegi „Täheraamatutest” võib õppida, näiteks mina sain palju uut ja huvitavat infot ühe Kreeka tantsu sirtaki kohta. Mulle siiralt meeldisid kõik ettekanded, kuna igas töös oli midagi, mis silma torkas või meelde jäi.

Väge meeldisid need õpilased, kes julgesid teha miskit teistmoodi. Näiteks Randelin tegi intervjuu kärnkonnaga, Elbe pani terve saalitäie publikut kaasa laulma, vaatamata tehnika viperustele, Hubert tegi kodus ise vikerkaart ning Juula, Karolin ja Rasmus mängisid pilli. Vahepeal õnnestus isegi ühte küülikut laval näha.

Hoolekogu valis välja kaks eripreemia saajat ja oma lemmikuks ettekande 1.b klassi  tüdrukult  Gertu Johanna Riigilt, kes oli ise joonistanud kõik pildid oma täheraamatusse. Tema juhendaja oli õpetaja Piret Preimann.

Kui kõik ettekanded olid kuulatud, kogunesid õpilased klassidesse, et valida publiku lemmik. Publiku lemmiku tiitlid võitsid 1.-2. klassi õpilaste hulgast Hubert Teemägi ettekandega „Vikerkaar” ja 3.-4. klasside õpilaste hulgast Kendra Veskimägi uurimustööga „Küülik.” Arvan, et Hubert, kelle juhendaja oli klassijuhataja Airi Metspalu, võitis tänu kodus filmitud teadusteatri katsele vikerkaare tekkimisest. Aga Kendra –tema juhendaja oli õpetaja Tiiu Maide – esinemist jälgis tähelepanelikult ettekande ajal seesama küülik, kellest ta uurimustöö rääkis ja kes loomulikult kohe kogu publiku südame võitis.

Minu arvates teeb kooli õpilaskonverentsi pidamise traditsioon meie kooli väga eriliseks. Tänavu oli see juba 15. ning see traditsioon peaks kindlasti jätkuma, sest see annab koolile oma näo.

Vanema astme konverents toimub 20. aprillil ja siis võtavad oma uurimustöödega mõõtu 5.-8. klassi õpilased.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles