“Seeniorlaul” tegi rekordi

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikrofon.
Mikrofon. Foto: Internet

Pärnus kuuendat korda toimuva seenioride lauluvõistluse esimene voor läbiti konkursi korraldajatele saadetud helisalvestiste põhjal, mida sellel aastal oli rekordarv – 64.

Žürii esimees Toomas Kuter märkis, et teise vooru pääses edasi 23 lauljat Eesti eri paikadest: Saaremaast Ida-Virumaani ja Läänemaast Põlvamaani. Teine ja kolmas voor leiavad aset sel laupäeval Pärnus Tervise kultuurikeskuses, kus selgub võitjagi.

Teise vooru pääsenud solistid peavad esitama ühe vabalt valitud laulu ja ühe laulu Raimond Valgre loomingust. Žürii valib selle põhjal välja kuni kümme solisti, kes pääsevad sealsamas toimuvasse kolmandasse vooru ehk finaali.

Soliste hindavad dirigent Erki Pehk, Eesti muusikaakadeemia professor, pianist-kontsertmeister Helin Kapten, ooperisolist ja laulupedagoog Urve Tauts ja Pärnu eakate avahoolduskeskuse direktor Heli Kallasmaa. Parimaid soliste ootavad auhinnad.

Võisteldakse kahes vanusegrupis, millest esimese moodustavad lauljad vanuses 50–65 aastat ja teise grupi üle 65 aastased lauljad.

“Seeniorlaulu 2012” korraldab MTÜ Rand.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles