Kuninga kooli lapsed tutvustasid Vikerraadios Pärnut

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Kuninga tänava põhikool.
Pärnu Kuninga tänava põhikool. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Kui raadioajakirjanik Kadri Tiisel pakkus Pärnu Kuninga tänava põhikooli algklasside lastele võimaluse osaleda Vikerraadio saates „Laste lood“, asusid nad kodulinna tutvustamiseks ettevalmistusi tegema.

Neljandate klasside õpilased Elisabeth Proos, Sirle Allikivi, Marian Aab, Armas Jürgenson, Richard Ester ja Doris Treiblut rääkisid saates Pärnu linnast.

Esimeses saates jalutasid lapsed koos saatejuht Kadri Tiiseliga läbi Koidula pargi, rääkisid Pärnu ajaloost, vaatasid Punast torni ja Seegi maja. Teise saatesse mahtus jalutuskäik gildi maja juurest Katariina kirikuni, juttu tehti Endla teatrist ja keskraamatukogust ning jõuti lõpuks Tallinna värava juurde. Kolmandas saates said kuulajad teada, kuidas tekkis Pärnusse Munamägi, mis kohad on kuursaal ja mudaravila ning mida saab teha Pärnu rannas.  

Armas jutustas, et luges saate jaoks ühte Pärnu raamatut. „Ma ei tuupinud midagi, ainult sirvisin ja jätsin huvitavad faktid meelde,“ lausus ta. Doris tunnistas, et natuke õppis ikka ka Pärnu kohta, aga oleks tahtnud hoopis kummituslugusid rääkida.

Saadet tehes ei istunud noored reporterid stuudios, vaid kõnelesid mööda linna jalutades tähelepanu väärivatest paikadest ja sündmustest. „Sai Pärnule ring peale tehtud,“ ütles Richard. Doriselegi meeldis „kõndida ja küsimustele vastata“.
   
Lapsed arvasid, et said kodulinna kohta palju uut ja huvitavat teada. Eriti põnev oli kogeda, kuidas raadiosaadet tehti. Kuid oma häält raadios kuulda oli kõigile pisut võõras. „Igal juhul oli see tore kogemus ja tahaks veel,“ võttis Doris jutu kokku.

Noori raadiohääli aitasid saateks valmistuda õpetajad Tiiu Kiveste ja Rutt Vaga. „Laste lood“  Pärnust kõlasid Vikerraadio eetris 10., 11. ja 12. aprillil ja need on järelkuulatavad.

27. märtsil osalesid Vikerraadio saates "Laste lood" Kuninga kooli 3. klassi lapsed Patrik Rahula ja Maria Hansson, kes jagasid muljeid Endla teatri lavastusest "Aladdini imelamp". Seegi saade on järelkuulatav.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles