Inkubaator ärgitab pärnakaid ideid jagama

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu inkubaatori mentor on Pärnumaa ettevõtlus- ja arenduskeskuse arenduskonsultant Krista Habakukk.
Pärnu inkubaatori mentor on Pärnumaa ettevõtlus- ja arenduskeskuse arenduskonsultant Krista Habakukk. Foto: Urmas Luik

Järgmisel nädalal algav kodanikuühiskonna nädal toob Pärnusse KUUR 12-nimelise inkubaatori.

Kodanikuühiskonna nädal toimub Eestis teist korda, kuid heade algatuste töölepanemise inkubaator on esimene nii Pärnus kui ülejäänud linnades.

Tegu on ühepäevase ürituse, “Garage 48” ja mõttetalgute kombinatsiooniga, kuhu oodatakse hakkajaid inimesi, kes ühiselt tahavad midagi Eestis paremaks teha.

Pärnu, Paide ja Narva inkubaator toimuvad 28. aprillil, Tallinna ja Tartu oma päev hiljem. Pärnus leiab sündmus aset Pärnu keskraamatukogus algusega kell 10.

Ettevõtmise ühe korraldaja sihtasutuse Domus Dorpatensis projektijuht Martin Noorkõiv ütles, et inkubaatorile tulnud leiavad siit endale meeskonna ja toetuseks mentori, ühtlasi palju häid ideid ja võimaluse vabalt oma mõtteid välja käia.

Pärnu inkubaatori mentor on Pärnumaa ettevõtlus- ja arenduskeskuse arenduskonsultant mittetulundusühenduste valdkonnas Krista Habakukk.

Noorkõiv toonitas, et inkubaatoril osalejatel ei pea igaühel olema konkreetset ideed, piisab soovist midagi kasulikku algatada.

“Olgu siis oma kodukohas või miks mitte laiemalt terves Eestis,” sõnas Noorkõiv.

Üritusel jagunevad inimesed oma huvide järgi meeskondadeks, kes mõne hea algatuse arendamisega inkubaatoripäeva jooksul tegelevad. “Suuname osalejaid mõtlema ja tegutsema valdkondades, nagu konkreetne tegevusplaan, idee levitamise meetodid ja rahastusvõimalused,” kirjeldas Noorkõiv.

KUUR 12 inkubaator pole siiski koht, kus midagi alles välja mõtlema hakata.

See on koht juba olemasoleva idee reaalseks käimalükkamiseks, rõhutas Noorkõiv. Näiteid algatustest, mida KUURis käima võiks panna: huviringid, kirbuturg, kohalik poliitiline algatus, lauatennise võistlus, laste mänguväljaku projekt, rattamatkade sari, koolimaja värvimine, ökotoidu kommuun, raamatulaat ja nõnda edasi.

Inkubaator on osalejatele tasuta ja üritusel saab ka süüa. Et korraldajad teaksid arvestada toitlustusega, tuleb end aegsasti kirja panna. Registreerida saab veebilehel www.kodanikuuhiskond.ee.

KUUR 12 inkubaatoreid toetab kodanikuühiskonna sihtkapital ja üritusi korraldavad SA Domus Dorpatensise vabatahtlikud koostöös maakondlike arenduskeskustega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles