Kunstide maja noored mehed laulsid võidukalt

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Kunstide maja noorte meeskoor.
Pärnu Kunstide maja noorte meeskoor. Foto: Indrek Aija

Laupäeval toimus Pärnu Kuninga tänava põhikoolis Eesti meestelaulu seltsi korraldatud 4. noorte meeskooride võistulaulmine, kus A-kategoorias võitis Pärnu Kunstide maja noorte meeskoor jagatud esikoha koos Virumaa kooriga.

Võistulaulmine toimus kahes voorus. A-kategoorias said esimese koha Kunstide maja noorte meeskoor ja Virumaa noorte meeskoor. Kolmandaks jäi Võru noorte meeskoor.

Pärnu kunstide maja noorte meeskoori dirigendid on Marika Pärk ja Evelin Mei, kontsertmeister-hääleseadja Anne Uusna. Koor on asutatud 2008. aastal ja see on välja kasvanud Kunstide maja poistekoorist. 

B-kategoorias võidutses Tallinna 21. keskkooli noorte meeskoor, teine ja kolmas koht läksid jagamisele Narva koorikooli ja Saue noorte meeskoori vahel.

A-kategoorias oli kohustuslik laul Peep Sarapiku „Rukkivihud rehe all“ või Alo Ritsingu „Sulle, mulle“. B-kategooria kohustuslik laul oli Gustav Ernesaksa „Mai tuli“ või J. H. Stunzi “Eesti vennad, laulgem rõõmsalt“. Ülejäänud repertuaar oli vabal valikul.

Võistulaulmist hindasid Kuno Areng, Jüri Rent ja Indrek Vijard.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles