Seeniorid laulsid Pärnus võistu

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seeniorlaul 2012 noorema vanuserühma võitja Allan Laur Tapalt.
Seeniorlaul 2012 noorema vanuserühma võitja Allan Laur Tapalt. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu Tervise kultuurikeskuses toimunud harrastussolistide võistulaulmisel "Seeniorlaul 2012" võidutsesid mehed.

Nooremas vanuserühmas (50-65 aastased) saavutas esikoha Allan Laur Tapalt. Teise koha vääriliseks tunnistati Viktor Norman Valgast ning kolmas koht kuulus Endel Kummile Sõrvest.

Vanemas grupis (66aastased ja vanemad) võitis esikoha Rudolf Ernesaks Tallinnast, teine oli Vello Mäeots Tallinnast ja kolmanda koha pälvis Vello Raagmets Tapa vallast.

Parimaks saatjaks tunnistati Heino Riibak Tapa vallast, artistlikumaks kontsertmeistriks nimetati Benno Margus Tallinnast.

Vanim osavõtja oli 83aastane Aleksandra Järve Tallinnast.
 
Žürii esimehe Toomas Kuteri sõnutsi oli tänavune võistulaulmine läbi aastate osavõturohkeim konkurss.

„Lauldi ooperiaariaid, vanu romansse, rahvalaule, estraadimuusika klassikat, aga ka rohkesti omaloomingut. Tase on aasta-aastalt tõusnud ja konkursilt on oma ettevõtmistesse hoogu saanud paljud värvikad harrastuslauljad,“ ütles Kuter. „Tublid ja erilised olid kõik, tähtsaim oli aga "Seeniorlaulu" positiivne aura. Peale solistide pakkus see emotsionaalset ja hingelist rahuldust žüriilegi.”

Žüriisse kuulusid dirigent Erki Pehk, Eesti muusikaakadeemia professor, pianist-kontsertmeister Helin Kapten, laulja ja vokaalpedagoog Malle Raid, Pärnu eakate avahoolduskeskuse direktor Heli Kallasmaa, žürii tööd juhtis Pärnu 2011. aaasta muusikapreemia laureaat Toomas Kuter.
 
"Seeniorlaulu" võistulaulmine toimus kuuendat korda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles