Vabakoolis peeti 4H stiilipäevi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
4H stiilipäevad Pärnu vabakoolis.
4H stiilipäevad Pärnu vabakoolis. Foto: Erakogu

Noorteühing Eesti 4H Pärnumaa piirkond sai sel korral kokku Pärnu vabakoolis. Ürituse korraldasid klubi Rimkad liikmed ja juhendaja Grete Tomson.

Reedel, 20. aprillil koguneti, et teha etteasteid vastavalt stiilile. Igale klubile loositi noortejuhatuse ja juhendajate koosolekul rohkem kui kuu aega tagasi oma stiil. Nii oligi tore vaadata Häädemeeste tüdrukute balletietteastet, mis tehti lõbusa loo „Kaunid baleriinid“ järgi.  

Igati vaatamist väärisid vabakooli noored punkaritena. Maha ei jäänud ka Kärmed Tootsikad, kelle stiiliks tsiklivennad. Kodudest otsiti välja kõik võimalik: nahkpüksid, tagid, kiivrid, prillid. Etteaste esitati ansambli Apelsin loo „Mootorratta lugu“ järgi.

Pärnu klubi Päikeselised Pärnakad olid beebid, kes oskasid vallatult laulda „Põdra maja“. Tõstamaa noored olid valmistanud ette lühikava kunstnike stiilis, kus toodi välja aastatetagune kunst ja tänapäeva stiil. Klubi Me Gusta Pärnu Ülejõe gümnaasiumist oli samuti loonud lühinäidendi filmikangelaste teemal.

Väikesed 4H liikmed Paikuselt jäid seekord pealtvaatajateks ja lisasid naljaga, et nemad on täna viilijad.

Õhtu jätkus tantsurütmides, jällegi toimus alati oodatud, tantsumaraton. Kes enam tantsida ei jõudnud, pistis sõrmed mulda ja pani seemnetest kasvama oma salati, spinati, tilli, tomati või lille.

Enne keskööd toimus breikarite etteaste, millele elati väga ergutavalt kaasa. Rahvale meeldis etteaste nii väga, et aplaus ei tahtnud lõppeda ja julgelt karjuti poistele „Korrata!“

Laupäev algas töötubadega. Tüdrukud said valmistada kauni prossi klubi Rimkad tüdrukute Deborah, Karini ja Karolina õpetussõnade järgi. Poisid meisterdasid puidust ja nöörist trikivahendi juhendaja Ülo Raudsepa eestvedamisel.

Ja siis läks tantsuks zumbarütmide järgi. Ettevõtmine oli päris raske, aga tragimad püsisid treener Valeria järgi lõpuni tantsupõrandal. Kiitus kõigile, kes tund aega puhkamata vastu pidasid. Hea, et Saku Läte lapsi veega kosutas ja Eesti Pagar noortele tervisliku sepiku lauale tõi.

Oli jällegi tore koos olla ja ikka ühiselt midagi uut teha ja õppida.

Järgmisena on kõikide klubide noori ees ootamas uusliikmete koolitus ja siis juba enne suve kohtumine Häädemeestel klubide E.A.S. ja HDM juures.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles