Mobiiliga lobisenud juhid said karistada

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

24. aprilli pärastlõunal kontrollisid Pärnu politseijaoskonna ametnikud Pärnu linnas kahe tunni vältel sõidukijuhte ning eelkõige oli tähelepanu sõidukijuhtidel, kes kasutasid mobiiltelefoni ilma käsi vabaks jätva seadmeta.

Pärnu politseijaoskonna juht Mehis Mets võttis tänase kontrollimise numbrilised näitajad kokku: «Kontrollimise käigus koostati 22 väärteomaterjali. Telefoniga rääkisid sõidu ajal 16 juhti ning turvavööd ei kasutanud kolm juhti. Tuvastati ka üks rikkumine jalakäija poolt, kes keelavast fooritulest ei hoolinud ning ka kaks muud rikkumist, millest üks oli avariiohtliku olukorra tekitamine.»

Politsei korraldas sõidukijuhtide kontrollimist Pärnu linna suurimates liikluskoormustega paikades nagu Tallinna maanteel, Pikal tänaval ning Papiniidu ristmiku lähedal Riia maanteel.

Metsa sõnul võib tänase põhjal öelda, et mobiiltelefoniga rääkijaid leidus nii meeste kui ka naiste osas ning enamik näis ka oma viga tunnistavat ja kahetsevat, kuigi jäi selgusetuks, miks siis ikkagi rikkumine toime pandi.

Mehis Mets soovitab kõigil neil sõidukijuhtidel, kes mingil põhjusel pole endale siiani käed vabaks jätvat seadet muretsenud, mobiiliga rääkimiseks jätta sõiduk esimesel võimalusel seisma. «Muidugi on ka variant jätta kõnele vastamata või ise helistamata ja teha seda siis, kui liikluses ei osaleta,» lisas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles