Pärnumaa pärapõrgus kõlab suvel mõnus tiigimuusika

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kidise muusikatalu tiigi ääres toimub juuli keskel vabaõhukontsert, kuhu korraldajad loodavad meelitada vähemalt pool tuhat muusikasõpra.
Kidise muusikatalu tiigi ääres toimub juuli keskel vabaõhukontsert, kuhu korraldajad loodavad meelitada vähemalt pool tuhat muusikasõpra. Foto: Erakogu

Tänavu juulis toimub Pärnumaa Varbla valla Kidise muusikatalus metsade rüpes esimest korda üritust “Kidise tiigimuusika”, mis peaks panema heldima kõik muusikasõbrad, kes naudivad muusikat sügaval looduse rüpes.

“Mul on talu, mis on salapärane, sest asub pärapõrgus. Kümme kilomeetrit suurest teest, elektriliini lõpus, kährikute, sookurgede ja metssigade embuses. Ürgses ja puutumata kohas,” kirjeldas “Kidise tiigimuusika” peakorraldaja Henrik Raave.

Maaelu vajab turgutamist

Raave, kes on ise muusikuna kaasa löönud muuhulgas ansamblis Rumal Noorkuu, märkis, et kuigi ta töötab Tallinnas, on tema süda järjest rohkem esivanemate talus Pärnumaal.

“Olen seal tutvunud üha enam inimestega ja registreerisin end isegi Varbla valla elanikuks,” rääkis Raave. “Tegu on peaaegu väljasurnud piirkonnaga, meie külas elab püsivalt vaid viis inimest. Aga nähes Kidisest veidi eemal elavaid noori, kes sooviksid midagi teha, siis neil puudub seal väljund. Püüame koos aktiivsete sõpradega sinna elu sisse puhuda ja näidata, et maal saab hea tahtmise juures ikka midagi teha ja sinna inimesi meelitada.”

Nii pakub Raave Valgamaal Leigo talus toimuvale “Leigo järvemuusikale” alternatiivi ja korraldab oma talu tiigi kaldal 14. juulil “Kidise tiigimuusika”.

Õhtu peaesinejad on Tõnis Mägi ja Kärt Johanson. Veel astuvad üles vokaalansambel Chillin, ansambel MUSTus ja Heli Vahing ning vabalavale on oodatud kõik soovijad.

“Ootame kõiki Pärnumaa kultuurseid inimesi vabalavale esinema,” ärgitas Raave. “Loodame saada esinema kaheksa head kollektiivi, kuid kui tuleb rohkem osalemissoove, on veel toredam.”

Bändide muusikalisele stiilile Raave piiranguid ei sea. Küll on eelistatud eestikeelset muusikat viljelevad artistid.

Pärnumaa muusikute kõrval loodab Raave, et “Kidise tiigimuusikast” saab väljund kohalikele ettevõtjatelegi.

“Üritusele võib tulla kohalik talunik nii oma saunavihtu müüma kui ka suitsukala pakkuma. Tasu me selle eest ei võta,” lubas korraldaja. “Kindlasti leidub tegevust lastelegi.”

“Kidise tiigimuusika” toimub paari hektari suurusel maa-alal ja korraldaja on võtnud sihiks meelitada tiigikontserdile vähemalt 500 külastajat. Kohapeal saab telkida ja Raave kinnitusel võib publik võtta kaasa oma piknikukorvid.

Esialgsete plaanide kohaselt peab publik Pärnumaa pärapõrgusse ise tee leidma, sest transpordi korraldamisele ei ole korraldajad mõelnud.

“Oleme rääkinud Looduse Omnibussiga, et korraldada huvi korral Tallinnast reis 50-100 inimesele,” märkis Raave. “Pärnust käib Paadremale liinibuss, mis ei ole just ülerahvastatud. Olen kindel, et huvilised kontakteeruvad meie Facebooki lehel ja jagavad omavahel infot vabade autokohtade osas.”

Soolokarjääri ei plaani

Pärast Rumalat Noorkuud oli Raave enda sõnade järgi pea kümme aastat vait ja ilmutas siis mõne soolosingli. Läbimurdeplaan sooloartistina on tal nüüdseks maha maetud.

“Kidise tiigimuusika” üritusel näeb teda aga ansambli MUSTus liikmena, kuhu kuuluvad veel näiteks Martti Meumers Noorkuust, omaaegne imelaps Toomas Uibo, Rauno Kutti Bedwettersist jpt.

MUSTus esitab Eesti rokiklassikat Jaan Tättest Music Seifini.

“Üksiku hundina soolokarjääri tegemist ei ole siiani eriline edu saatnud ja ma ei tee endale selles suhtes illusioone,” nentis Raave. “Sõpradega bändi teha on palju toredam.”

Lisainfot juulikuu ürituse ja vabalava kohta leiab Kidise talu kodulehelt internetis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles