Audru vallas ilmub taas Kodused Hääled

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Audru valla lipp.
Audru valla lipp. Foto: Riigikantselei

Audru vald otsustas taastada oma häälekandja esimese nime – Kodused Hääled, mida kandis 1913. aasta aprillis ilmunud Pärnumaa esimene kihelkondlik ajaleht.

Kord kuus ilmunud Koduseid Hääli toimetas ja andis Audrus välja kirikuõpetaja Alfred Oebius, samuti koostasid lehte köster Tarkpea ja koolmeister Pill. Toimetus asus alguses Audru kirikumõisas, hiljem Pärnus.

Aastast 1996 vahendab elanike arvult ühe suurema Pärnumaa omavalitsuse, ligi 5500 elanikuga Audru valla uudiseid häälekandja Tuleviku Nimel, mis jõuab vallaelanike postkasti tasuta.

“Nõukogude ajal kohalikku lehte ei ilmunud ja seda enam oli audrulastel taasiseseisvumise järel hea meel jälle käes hoida päris oma lehte,” märgib vallalehe toimetuse liige Sirje Suurevälja.

Suurevälja jutu järgi sai ajaleht Tuleviku Nimel selle asutamisel 16 aastat tagasi inspiratsiooni sihtide seadmisest ja energilisest tulevikku vaatamisest taas vabaks saanud riigis ning oli seotud tolleaegse suureneva laste arvuga Audru vallas.

“Talvel kuulutati Audru vallas välja konkursid valla logo, hüüdlause ning ajalehele uue nime leidmiseks ja tundub, et aeg oli õige,” mainib Suurevälja. “Laekus mitu ettepanekut ja hääletamine kodulehel oli aktiivne, kuid sõelale jäi ajalehe kunagine nimi, sest teise enim hääli saanud variandi Audru Sõnumid puhul tõdesime, et sõna „sõnumid“ esineb korduvalt teistegi valdade lehtede nimetuses, nii et vahel on uus tõesti unustatud vana.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles