Pärnus esinev Terminaator valmistub suvetuuriks

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Terminaator.
Terminaator. Foto: promo

Sel laupäeval, 28. aprillil esitab Pärnu klubis Mirage läbilõiget oma loomingust rokkansambel Terminaator, kes valmistub tähistama juunis tuuriga oma 25. aastapäeva.

“Laupäeval tuleb läbisegi kõike,” lubas Terminaatori eestvedaja Jaagup Kreem. “Kõige kõvemad hitid, nagu “Carmen”, “Juulikuu lumi” ja “Muinasjutu mets”, mängime kindlasti ette. Tavaliselt paneme kava kokku natuke enne kontserti ja eks see oleneb veidi publikustki. Aga endale oleks ju huvitav, kui otsime üles mõne veidi unustatud loo. Päris uusi lugusid ilmselt ei teegi.”

Kreemi sõnade kohaselt on Termikad pärast paari aasta tagust madalseisu taas laineharjal.

“See bändi värk käib meil jah kuidagi üllatuslikult laineid pidi,” nentis Kreem. “Kaks aastat tagasi oli natuke leigem periood, aga praegu on olnud kõik kohad välja müüdud. Inimesed on leidnud jälle tee Termika juurde ja meil on olnud järjest tohutult head kontserdid.”

Et Terminaator tähistab tänavu oma 25. aastapäeva, otsustas bänd minna juunis tuurile, mille ajal külastatakse ka Pärnut. Enne seda plaanib bänd avaldada värske singli, mida just parasjagu stuudios salvestatakse.

“Kui midagi teeme, tahame teha seda korralikult,” kirjeldas Kreem algavat tuuri. “Meil on lavakujundused ja püroefektid ning kava on varasemast veidi vaatemängulisem. Tuur algab 15. juunil ja kestab jaanipäevani.”

Aastapäevatuuril ühinevad Termikatega Traffic ja Rosanna Lints.

“Trafficu tüübid on nii lahedad, ja tuuril peab ju olema lahe seltskond,” selgitas Kreem.

Millal Terminaator uue albumi avaldab, ei hakanud muusik veksleid jagama.

“Lugusid on päris palju kogunenud ja plaati on oodata,” tähendas Kreem. “Aga Termikas on nii vana bänd, et meie jaoks ei ole oluline igal aastal uut plaati teha. Meil on lugusid saja ringis ja uut materjali ei olekski tegelikult vaja. Teeme seda pigem selleks, et ise end värskena hoida. Aga teeme plaadi siiski alles siis, kui ise tahame!”

Terminaatori moodustavad Kreemi kõrval kitarrist Taavi Langi, bassimees Henno Kelp ja trummar Roland Puusepp.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles