Aasta figuurisõbra tiitlile kandideerib pärnakas

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta figuurisõbra tiitel meeldiks Lisann Aljastele, aga ta ei kurvasta, kui selle saab keegi teine, sest kõik kaalulangetajad on tublid olnud.
Aasta figuurisõbra tiitel meeldiks Lisann Aljastele, aga ta ei kurvasta, kui selle saab keegi teine, sest kõik kaalulangetajad on tublid olnud. Foto: Karin Klaus

Täna valitakse aasta figuurisõber 2012, üheksa kandidaadi seas on 16aastane Pärnu koolitüdruk Lisann Aljaste, kes vähem kui aastaga on Figuurisõprade meetodeid jälgides võtnud kaalust alla 18 kilo.

Lisann pole alati olnud ülekaaluline, kehakaal hakkas tõusma, kui neiul tekkisid probleemid kilpnäärme alatalitlusega.

“Häda oli ka selles, et ma ei söönudki peaaegu midagi, mulle ei maitsenud paljud toidud ja kui sõin, siis tavaliselt magusat,” meenutas Lisann oma kilode lisandumist. “Proovisin üksinda kaalust alla võtta lugematu arv kordi, kuid see ei õnnestunud, sest kui enesekindel saab üks 15aastane noor olla?”

Siis sai Lisannile küllalt inimeste hindavatest pilkudest ja halvast enesetundest ja ta ühines Figuurisõprade grupiga. Number, mis kaalult vastu vaatas, tundus nii kohutav, et ta otsustas kindlalt ennast käsile võtta. Juba järgmisel päeval asus ta toitumist jälgima ja internetist inimeste inspireerivaid salenemislugusid lugema.

“Minu motivatsiooniks on sisemise rahulolu saavutamine ja ilusatesse riietesse mahtumine,” rääkis Lisann oma eesmärkidest.

Praegu on neiul soovkaalust puudu veel vaid kolm kilo. Lisann tunneb end oma sõnutsi palju elujõulisemalt, käib jooksmas, toitub kindla kava järgi ja teadvustab endale, et tegu pole ajutiste muutuste, vaid tervislike põhimõtetega kogu eluks. Paranenud on neiu tervisenäitajadki, mida kilpnääret ravides pidevalt kontrollitakse.

“Sõbrad ja klassikaaslased on mind palju aidanud toredate kommentaaridega, mõni neist on isegi minust inspireeritud ja palunud mult enda vormisaamiseks nõu,” kõneles Lisann, kes on muutustega rahul ja soovib kõigile julget pealehakkamist, et liikuda tervislikuma elustiili suunas.

Lisanni Figuurisõprade rühma mentori Eiri Silivälja jutu järgi ei käi rühmas temavanuseid salenejaid just palju ja neiu on seega kaaslastele tubliks eeskujuks.

On ju noortel koolis üsna suured ahvatlused puhvetites müüdavate krõpsude ja saiakeste kujul ja kiirtoit populaarne. Lisannilgi oli kõige raskem kohaneda mõttega, et magusat ei pea sööma iga päev, vaid ainult mõnikord naudingu pärast.

“Osa noori kasvab oma trullakusest välja, aga kõik mitte,” seletas Silivälja. “Figuurisõbraks olles ei jää noored nälga ega vajalikest toitainetest ilma, kuna noortele vanuses 10–16 aastat on omad juhised. Pigem õpivad nad korrapäraselt ja tervislikumalt sööma.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles