Pärastlõuna Siina Ükskülaga

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siina Üksküla.
Siina Üksküla. Foto: Ants Liigus

Laupäeval toimub Pärnu eakate avahoolduskeskuses Metsa tänaval kohtumine Endla teatri kauaaegse näitleja Siina Ükskülaga.

Siina Üksküla on sündinud 16. juunil 1938 Leningradi lähistel. Tema lapsepõlv möödus Tarvastu vallas. Pärast Tallinna riikliku konservatooriumi lavakunstikateedri lõpetamist töötas ta seitse aastat Rakvere teatris, alates 1968. aastast Pärnu Endlas.

Eesti ühe parima karakternäitlejana on Üksküla loonud hulga meeldejäävaid rolle, millest legendidena on teatrilukku läinud näiteks Aino Kallas Mati Undi näidendis „Vaimude tund Jannseni tänaval”, Maria Callas Terrence McNally „Maria Callase meistrikursuses” ja paljud teised.

Kohtumisel huvilistega meenutab Üksküla eredaid hetki oma pikast ja sündmusrohkest teatriteest, esitab luuletusi ja vastab kuulajate küsimustele. Vestlusringi juhib Toomas Kuter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles