Endla teater kogus pimekurtide tugiliidule 1000 eurot

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stseen Endla teatri lavastusest "Imetegija".
Stseen Endla teatri lavastusest "Imetegija". Foto: Ants Liigus

Esmaspäeval annab Endla teatrijuht Ain Roost enne „Imetegija“ Tallinna külalisetenduse algust Eesti draamateatri saalis Eesti pimekurtide tugiliidule üle esimesed 1000 eurot, mis on kogutud „Imetegija“ esietendusega käivitunud kampaania „Teeme koos imesid!“ raames.

Kogutud summa läheb nägemis- ja nägemisliitpuudega laste muusikaõpingute toetuseks, teatas Endla teatri pressiesindaja Inga Jaanus.

Möödunud septembris Endla hooaja avanud Kalju Komissarovi lavastus „Imetegija“ põhineb tõestisündinud lool pimekurt Helen Kellerist ja juba lavastusprotsessi käigus tegi teater koostööd nii Eesti pimekurtide tugiliidu kui ka Tallinna Heleni kooliga.

Peale toetuskampaania käivitamise on „Imetegijaga“ seni antud kolm etendust Pärnus, Tallinnas ja Tartus, millest on kirjeldustõlke, viipekeelse tõlke, subtiitrite ja kõrvaklappidesse tuleva helivõimenduse abil olnud võimalik osa saada ka nägemis- ja kuulmispuudega teatripublikul. Nelja lisatõlkega etendus on 30. aprillil Tallinnas.

Kampaania „Teeme koos imesid!“ käigus on Endla teatripublikul käimasoleva hooaja jooksul olnud võimalik koos Heleni helkuri ostuga toetada ühe euroga Eesti pimekurtide tugiliidu muusikaõpingute projekti.

Siiani ei ole Eestis nägemis- ja nägemisliitpuudega lastel olnud võimalik süvendatult muusika õppimisega tegelda, kuna puuduvad õpetajad, õppematerjalid ja Braille kirjas noodid.

Projekti esimesed sammud on juba tehtud: aprillis kohtusid Tallinna Heleni kooli, Vanalinna hariduskolleegiumi ja Tartu Emajõe kooli õpetajad Soome spetsialistiga, kellega koos töötatakse augustiks välja õppematerjalid ning septembris korraldatakse esimene koolitus siinsetele nägemispuudega lastega töötavatele muusikaõpetajatele.

Kampaaniat „Teeme koos imesid!“ jätkab Endla teater järgmiselgi hooajal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles