Tervises laulab Peterburi bariton Mihhail Gavrilov

, laulja ja literaat
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Pärnu kultuurikeskuse Tervis saalis annab homme soolokontserdi bariton Mihhail Gavrilov (pildil) Peterburist.

Noor bariton on Neevalinnas ja Venemaal juba rohkesti tunnustust kogunud ning töötanud solistina legendaarses Maria teatris. Selle teatri trupi koosseisus on ta esinenud Saksamaal, Jaapanis, Austrias, Soomes ja Ameerika Ühendriikides, sealhulgas New Yorgi Metropolitan Opera laval. Eestis laulab Gavrilov esimest korda.

Gavrilov on paljude konkursside ja festivalide laureaat, lõpetanud Rimski-Korsakovi nimelise Peterburi konservatooriumi juures tegutseva muusikakolledži vokaaliosakonna ja Peterburi kultuuriinstituudi vokaaliosakonna. Ta täiendab ennast professor Aleksandr Dediku lauluklassis.

Kuigi Gavrilovi puhul on tegu ooperisolistiga, paelub teda viimasel ajal üha enam romanss, kammerlaul, eriti vana vene linnaromanss, mille interpreteerimisele kavatseb laulja tulevikus põhjalikumalt pühenduda.

Tervise kultuurikeskuses toimuval kontserdil laulab Gavrilov läbilõike vene linnaromansside kullafondist, andes nii mõnelegi tuntud romansile oma isikupära ja siira suhestatusega uued nüansid. Klaveril saadab Peterburi solisti Pärnu pianist Svetlana Elbrecht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles