Purjus peaga kihutanu jäi loata ja veedab kuu arestimajas

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihutav auto. Foto on illustratiivne.
Kihutav auto. Foto on illustratiivne. Foto: Liis Treimann

Kohus saatis eelmise nädala lõpul Pärnumaal Vändra lähedal Pärnu-Rakvere-Sõmeru maanteel purjus peaga üle 200 kilomeetri tunnis kihutanud 25aastase sõidukijuhi 30 ööpäevaks arestimajja ja võttis mehelt kümneks kuuks juhtimisõiguse.

Laupäeval kella 16 paiku tabati Pärnumaal Pärnu-Rakvere-Sõmeru maanteel üle 200 kilomeetri tunnis kihutanud sõidukijuht. Kontrollimisel tuvastati  kinnipeetud 25aastasel mehel joove, mis ületas lubatud piirmäära. Nende kahe raske rikkumise põhjal alustas politsei isiku suhtes väärteomenetluse.

Juht oli juba varem tabatud kahel korral purjus peaga autoroolist ja ta oli saanud selle eest karistatud, neist ühel korral väärteo- ja teisel kriminaalkorras möödunud aastal. Viimase rikkumise eest mõisteti talle tingimisi vangistus koos juhtimisõigusest ilmajätmisega kuueks kuuks.

„See kodanik on korduvalt teadlikult ohtu seadnud nii enda kui ka teiste liiklejate elu, tervise ning vara. Olukorras, kus liikluses hukkunute arv on järsult tõusnud, ei ole mõeldav, et süüdimatu käitumisega liiklusrikkuja karistus oleks leebem. On äärmiselt kahetsusväärne, et sellise parandamatu suhtumisega juhid üldse sõidukirooli istuvad,“ selgitas kohtus taotletud karistuse tagamaid Lääne prefektuuri Pärnu politseijaoskonna vanemväärteomenetleja Keity Liivakivi.

Tänase seisuga on sellel aastal Eestis liikluses hukkunud esimese nelja kuuga 36 inimest ja vigastatute arv kasvanud 416ni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles