Uus dokumentaalfilm Endlas

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahur Linnuste Pariisis aastal 2010.
Vahur Linnuste Pariisis aastal 2010. Foto: Freyja Film

Eesti kinoliit ja Freyja Film tähistavad Euroopa päeva režissöör Tõnu Virve uue dokumentaalfilmiga “Armud jäänud, armud tulnud”, mis räägib Teise maailmasõja järgsest Euroopa lõhestunud kultuuriruumist.

Pärnus linastub film teisipäeva õhtul Endla teatris.

Virve sõnade järgi paljastab film nõukogude Eesti kaksikagente, Prantsuse salaluuret ja toob esile uusi kontseptsioone lähiajaloost. See on portreefilm Vahur Linnustest, kes lahkus siit vahetult pärast sõda ja olnud tegev Prantsuse luureteenistuse juures.

“Just Linnuste on üks neist tegelastest, kes aitasid kaasa sellele, et Nõukogude Liidu lagundamine ei toimunud nagu algul kavandatud Ukraina kaudu, vaid Baltikumi ja just Eesti kaudu, temal on selles väga otsustav roll. Sellest Linnuste filmis ka jutustab,” seletas Virve.

„See film on kodu- ja väliseestlaste lähiajaloo erinevast mälust ning soovin aidata kaasa nende hingelisele lähenemisele. Euroopa päev on teose linastumiseks sümboolselt väga sobiv,“ märkis režissöör.

Filmi stsenaristid on Vahur Linnuste ja Sirje Normet-Vihma, operaatorid Rasmus Puksmann ja Arthur Virve, helilooja Sven Grünberg.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles