Lõppes Vanalinna kooli 15. õpilaskonverents

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikolai 26 koolihoone, kus praegu tegutseb Pärnu Vanalinna põhikool.
Nikolai 26 koolihoone, kus praegu tegutseb Pärnu Vanalinna põhikool. Foto: Helo Liis Soodla

Nagu juba viimasel 14 aastal, korraldati tänavu meie koolis õpilaskonverents. Seekord oli see juba viieteistkümnes ja direktor lubas, et traditsioon jääb kestma.
 

Meie kooli konverents koosneb kahest osast. 1.-4. klassi õpilaste konverentsist kirjutas mõni aeg tagasi Johanna Saareke. 5.-9. klassi õpilaste esimene konverentsipäev oli 27. aprillil.

Enne iga õpilase ettekande kuulamist konverentsi töösektsioonides toimus saalis avaaktus, kus räägiti pikemalt konverentsi sümbolist, lepatriinust. Samuti räägiti meile konverentsi algusaegadest ja lepatriinu logo konkursist. Esinesid nooremad õpilased, kes olid valitud publikulemmikuks.

Ettekandele tuli intervjuu konnaga, koduvideo vikerkaare loomisest, ettekanne merevee soolasusest, mida ilmestasid eri maade muistendid ja laul. Õpilased olid näinud väga palju vaeva oma uurimistööde ja ettekanneteks valmistumisega. Aktuse lõpetasid väga vahvad Rääma kooli laululapsed, kes juba mitmendat korda esinesid meie kooli konverentsil.

Pärast aktust oli vanemal kooliastmel aeg oma uurimistöid esitada. Oli 11 ainesektsiooni. Õpilased said esineda sellistes sektsioonides, nagu tehnika, ulme, loodus, film, kunst, muusika, sport, inimene, ajalugu ja inglise keel. Kõige populaarsem teemavaldkond oli loodus, mis oli jaotatud kuueks alagrupiks. Sellele järgnesid ajalugu ja sport, mis mõlemad olid jaotatud kaheks grupiks.

Iga õpilane esitas oma uurimistöö sektsiooni esimehele, kes tutvus tööga, kuulas ettekannet ja esitas täpsustavaid küsimusi. Õpilased said sel aastal hinnangu oma esinemise, uurimistöö vormistamise ja sisu kohta. Parimad tööd korjati ära ja pandi koridori näitusele, kus kõik neid lugeda said.

Kui kõik õpilased said oma grupis esinetud, oli aeg valida sektsiooni parim ettekanne, kõige paremini kirjutatud ja vormistatud töö. Selleks anti hääletussedelid, kuhu igaüks sai kirjutada oma lemmiku nime. Pärast loeti hääled kokku ja nii selgusidki võitjad. Kõiki osavõtjaid autasustati.

Võitjad olid järgmised: Hanna Mai Raadik, Marie Kristiin Lahesoo, Andreas Org, Joosep Soekõrv, Jaanus Piigert, Maris Põldsaar, Kristo Eller, Nora Küüts, Karel Paan, Elisabeth Kužovnik, Marie Talts, Elis Kajo, Elin Hein, Timo Kudljakov, Chrystal-Katriin Kopti, Maria Raba ja Dago Maikel Tamm.

Lõppüritusel 30. aprillil esinesid kogu kooliperele iga sektsiooni võitjad, keda autasustati tänukirja, raamatu ja šokolaadiga. Lõpuks valisid hoolekogu liikmed oma 3 lemmikut ja võitja sai hoolekogult 10eurose kinkekaardi. Kuna hoolekogu otsustas, et ei tee 2. ja 3. kohal vahet,  jäid neid kohti jagama Joosep Soekõrv 7.b klassist ning Marie Talts ja Elisabeth Kužovnik 6.a klassist. Võitjaks osutus Timo Kudljakov 8.a klassist.

Õpilaskonverents on üks meie kooli kõige toredam ja tähtsam traditsioon. Konverentsiks valmistumisel kogub iga õpilane informatsiooni oma uurimistöö teema kohta, õpib juhendi järgi tööd vormistama ja mis kõige tähtsam – saab kogemuse esineda. Teiselt poolt õpime üksteise ettekandeid kuulates väga palju uut ja huvitavat.

Pärnu Vanalinna põhikooli õpilaskonverents on üks osa käesoleva õppeaasta projektist „Keskkond ja mina“, mida rahastas KIK.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles