Pärnus algab Tšehhimaale pühendatud nädal

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tšehhimaad tutvustava nädala ajal külastab Pärnut ka Tšehhi suursaadik Eestis Alexander Langer.
Tšehhimaad tutvustava nädala ajal külastab Pärnut ka Tšehhi suursaadik Eestis Alexander Langer. Foto: Urmas Luik

Esmaspäeval, 7. mail algab Pärnus Tšehhi Vabariigile pühendatud nädal, mille käigus saab kaasa elada kuulsa Tšehhi lasteteatri etendusele, vaadata mitut näitust ja tutvuda Tšehhimaa turismisihtkohtadega.

Esmaspäeval annab Pärnus etenduse Soome lasteteatrite festivalile suunduv nimekas Tšehhi lasteteater Drak (Draakon). Teater loodi 1958. aastal ja on tänapäeval üks kuulsaimaid teatreid Euroopas. Enam kui viiekümne tegutsemisaasta jooksul on Draki teater pälvinud erakordset tunnustust nii Tšehhis kui välismaal ja võitnud mainekaid auhindu, teatas Pärnu linnavalitsuse välissuhete- ja protokollinõunik Anu Juurma-Saks.

Teater Drak ei ole lihtsalt tavaline teater, vaid Tšehhi teatrite eeskuju ja sealse teatrikultuuri edendaja. Draki teatri etendused on mõeldud kogu perele, alates imikutest kuni nende vanaemade ja vanaisadeni välja. Pärnus mängitakse etendust „Lendavad beebid“.

Juurma-Saksa teatel on tasuta etendust kutsutud vaatama Pärnu lasteaedade lapsed. Mujal Eestis seda etendust näha ei saa ja teatritrupp siirdub Pärnust otse Soome.

Pärnu keskraamatukogu lasteosakonnas on üleval Tšehhi lasteraamatute illustratsioonide näitus ja raamatunäitus „Väike mutt ja teised tšehhi raamatutegelased“. Laupäeval, 12. mail on traditsiooniline Karude jututuba tšehhi lastekirjanduse teemaline.

Euroopa päeval, 9 mail avab Tšehhi Vabariigi suursaadik T. E. Alexandr Langer Pärnu keskraamatukogus näituse „Aasta 1989 läbi fotograafi silmade“. Just sellel aastal on eriline roll Tšehhi uuemas ajaloos.

Reedel, 11. mail kella 15 ajal tutvustatakse Pärnu Keskuse ja Port Arturi vahelisel platsil Tšehhi Vabariiki kui tuntud suve- ja talvepuhkuse veetmise sihtkohta. Kohal on Tšehhi saatkonna esindajad ja Tšehhi riikliku turismiarenduse agentuuri esindaja. „Saab esitada küsimusi Tšehhis aktuaalsete teemade ja reisimisvõimaluste kohta,“ sõnas Juurma-Saks. „Külalistele jagatakse teabematerjali ja pakutakse suupisteid.“

Reede õhtul oodatakse vaatama Tšehhi filmi „Pelišky“ puhvet Apteeki ja tutvustatakse legendaarse Becherovka lõputuid kasutamise võimalusi.

Esmaspäevast reedeni on iga päev Päikeseraadio eetris üks küsimus Tšehhi kohta ja Endla teatris üleval fotonäitus.

Tšehhi nädal Pärnus saab teoks Tšehhi suursaatkonna, Pärnu linnavalitsuse ja siinsete koostööpartnerite ühise ettevõtmisena.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles