Jõulumäel imiteeriti jahti

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulumäe tervisekeskuses on field target’i laskurid võistlusrajal laskepositsioonidel, esiplaanil Tartu klubi liige, vedrupüsside klassi võitja Ülo Lesta.
Jõulumäe tervisekeskuses on field target’i laskurid võistlusrajal laskepositsioonidel, esiplaanil Tartu klubi liige, vedrupüsside klassi võitja Ülo Lesta. Foto: Ave Jalakas

Eesti field target’i assotsiatsioon (ENFTA) avas Jõulumäel võistlushooaja kahepäevase mõõduvõtuga, mille korraldas Pärnu klubi.

Võistlused toimusid kahes klassis: suruõhu- ja vedrupüssid.

ENFTA presidendi, Tallinna klubi liikme Kaidu Jalakase teatel oli korraldaja kahe päevaga Jõulumäe suurepärasesse parkmetsa püstitanud assotsiatsiooni (WFTF) rahvusvaheliste võistluste viimastele nõudmistele vastavalt kaks 50 märgiga kõrgeima raskusastmega rada.

“Sellisel tasemel radade ehitamine sai teoks tänu Jõulumäe tervisekeskuse igakülgsele abile,” mainis Jalakas.

Vedrupüsside klassis võitis 62 tabamusega Eesti koondise liige Ülo Lesta Tartust. Teiseks jäi Heli Jalakas ja kolmandaks Elmet Orasson, mõlemad Tallinna klubist.

Suruõhupüsside arvestuses saavutas esikoha 83 tabamusega riialane Konstantin Sedov. Teise ja kolmanda koha võitsid tallinlased Romi Agar ja Aron Jalakas.

Kaidu Jalakas nimetas Ülo Lesta tulemust uueks vedrupüsside tipptulemuseks ja Jõulumäe tervisekeskust sobivaks, et korraldada seal field target’i rahvusvahelised suurvõistlused.

MTÜ Pärnu Field Target Klubi moodustati 2010. aastal ja see on üks Eestis tegutsevast kolmest klubist, ülejäänud on loodud Tallinnas ja Tartus. Field target on jahti imiteeriv mäng, mis on alguse saanud 1980. aastal Inglismaalt.

Relvadena kasutavad võistlejad vedru- või suruõhu jõul töötavaid väga täpseid õhupüsse ja laskurite sihtmärgid on väikeste saakloomade (näiteks jänes, orav, linnud) elusuuruses siluetid.

Sihtmärgid asetatakse laskuritele teadmata kümne kuni 50 meetri kaugusele, oluline on kaugust õigesti hinnata ja valida sobiv laskepositsioon.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles