Fotolood Pärnumaalt pälvisid tunnustuse

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmirullid. Pilt on illustreeriv.
Filmirullid. Pilt on illustreeriv. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/EMF

Rahvusarhiivi fotolugude konkursi sisukamate ja erilist tänu väärinud fotolugudena tõstsid hindajad esile 15 tööd, neist kaks Pärnumaalt.  
 

15 parima töö hulka valiti Pärnu-Jaagupi gümnaasiumi õpilaste Urmet Nööri ja Johan Tepandi lugu hauakivist–mälestuskivist Maima külas ja Pärnumaa kutsehariduskeskuse Voltveti koolituskeskusest Keijo Viita fotolugu „Ajast, mil Tihemetsas õpetati põllumehi ... Tihemetsa sovhoostehnikum 1959-1992“.

Hindajaid rõõmustas konkursile saadetud töödes foto ja loo leidlik ühendamine, fotode ajaloolise tausta korralikult ette valmistatud kirjeldamine, fotodelt detailide tuvastamise oskus ning teemasse sisse elamine koos isikliku vaatepunkti esiletoomisega.

„Pidasime fotolugudes peegeldunud isiklikku analüüsi olulisemaks kui vanematelt või vanavanematelt kuuldu ümberjutustamist, alahindamata viimase väärtust teema mõtestamisel,“ kommenteeris Birgit Kibal rahvusarhiivist ja lisas, et mõne töö võrdluses peeti silmas autorite vanusevahet.

Kokku osales tänavusel fotokonkursil 44 õpilast 45 kaastööga. Osalenud koole ja juhendajaid oli 11. Kaastöid laekus nii ajalooliste objektide teemal kui ka perekondlike fotode ringist.

Iga autor saab rahvusarhiivi tänukirja ja DVD "Esimene ... Pääsuke" operaator Johannes Pääsukese digitaalselt taastatud filmidega.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles